06MAY2019  AGIM ZEKA MATCHWINNER TEGEN JONG FEYENOORD

Volgende week woensdag speelt ons eerste elftal in eigen huis de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Feyenoord. Jong Fortuna Sittard gaf vandaag alvast het goede voorbeeld. De Sittardenaren wonnen in Rotterdam met 1-2 van Jong Feyenoord.

De wedstrijd tegen Jong Feyenoord was de achtste en voorlaatste wedstrijd in de kampioenspoule. De eerste helft was voor Jong Feyenoord. Met name de eerste dertig minuten speelde zich bijna volledig af op de Sittardse speelhelft. Met twee goede reflexen was Fortuna-goalie Azbe Jug erg belangrijk voor de jonge Sittardenaren. Hij hield in die fase zijn team in de wedstrijd. Fortuna zette er een aantal gevaarlijke uitbraken tegenover. Eén van die uitbraken leidde zelfs tot een doelpunt van Agim Zeka, maar zijn goal werd afgekeurd door de leidsman.

Na de thee begonnen de jonge Sittardenaren sterk aan de tweede helft. Zo waren er schotkansen voor wederom Agim Zeka en Nassim el Ablak. Even later was het toch weer keeper Azbe Jug die de Fortunezen op de been hield. In een 1-op-1 situatie met een Jong Feyenoord-speler hield hij het hoofd koel en pareerde hij de diens poging om de score te openen. In de 76e minuut kreeg Agim Zeka alsnog zijn verdiende doelpunt: 0-1. Met een fantastich afstandsschot in de kruising zette hij Fortuna Sittard op voorsprong op Varkenoord. Dat smaakte voor Zeka duidelijk naar meer, want vier minuten later liet hij de 0-2 aantekenen. Ditmaal na een prima solo. Twee minuten voor tijd redde Ömer Gündüz de Rotterdamse eer met een prachtige pegel. Ditmaal had Azbe Jug geen schijn van kans: 1-2. Drie verdiende punten voor de Sittardenaren, met dank aan Agim Zeka die zich tot matchwinner mag kronen.

Volgende week maandag (13 mei) wacht Jong Fortuna Sittard de negende en laatste wedstrijd van dit seizoen in de kampioenspoule. In eigen huis is Jong Willem II dan de tegenstander.

Foto: Feyenoord Media / John de Pater

AANMELDEN WHATSAPP

Wil jij exclusieve Fortuna Sittard content rechtstreeks via jouw telefoon ontvangen? Registreer je dan nu voor onze WhatsApp tool.

* ik ga ermee akkoord dat Fortuna Sittard marketing communicatie verstuurt via WhatsApp

@FORTUNASITTARD
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
         
         
         
         
         
         
         
         
STAND EREDIVISIE
7. FC Utrecht 0 0
8. Feyenoord 0 0
9. Fortuna Sittard 0 0
10. Heracles Almelo 0 0
11. PEC Zwolle 0 0
12. PSV 0 0
13. RKC Waalwijk 0 0
14. sc Heerenveen 0 0
OFFICIAL PARTNERS
GOLD PARTNERS
DIVISIEPARTNERS
BEN JIJ ER VOLGEND SEIZOEN BIJ? Koop dan nu je seizoenkaart voor 2019-2020! KLIK HIER X