03JUL2017  CLAUDIO BRAGA HOOFD FORTUNA SITTARD ACADEMY

Claudio Braga gaat als hoofd opleidingen bij de Fortuna Sittard Academy aan de slag. Hij tekende een contract dat hem voor één seizoen aan de Sittardse club verbindt. De geboren Portugees (42) is in het bezit van de UEFA Pro License en beschikt over brede ervaring in het Nederlandse jeugdvoetbal. Braga had jarenlang jeugdteams van PSV, Feyenoord, FC Utrecht, Sparta en Excelsior onder zijn hoede. In Portugal werkte hij voor Vitoria Setubal en CD Santa Clara. 

Grootaandeelhouder Isitan Gün is erg blij met de komst van Claudio Braga naar Sittard: “Claudio werd met teams in de categorie U17, U16 en U15 kampioen van Nederland. Met hem aan het roer van de Academy staan we aan het begin van een interessante periode, waarin we als doel hebben om de Fortuna Sittard Youth Academy uit te bouwen tot één van de beste opleidingen. Niet alleen in Limburg of Nederland, maar in het gehele Europese voetballandschap.” 

Gün herhaalt zijn eerdere boodschap dat de jeugdopleiding voor hem erg belangrijk is. “We zijn vastberaden substantieel te investeren in de Academy. Eerst door de juiste mensen aan te trekken en ons op operationeel vlak te verbeteren, en vervolgens door technologieën en wetenschappen te implementeren die nodig zijn om in het moderne voetbal te slagen. Op dit moment hebben we al de beste jeugdopleiding in de regio. Maar dat is niet genoeg. De Fortuna Sittard Academy wordt uiteindelijk één van de meest aantrekkelijke opleidingsplekken voor de beste talenten uit heel Nederland. We willen dat talenten zich hier verder kunnen ontwikkelen tot topsporters met een uitstekende mentaliteit.” 

“De aanstelling van Claudio is een belangrijke stap bij de realisatie van onze doelstellingen. Hij heeft een karrenvracht aan ervaring en de vastberadenheid om de Academy te verbeteren. Ik wens hem daarbij veel succes en geef hem mijn onvoorwaardelijke support om de Fortuna Sittard Academy terug te brengen naar de top,” aldus Gün.

FOTO'S

AANMELDEN WHATSAPP

Wil jij exclusieve Fortuna Sittard content rechtstreeks via jouw telefoon ontvangen? Registreer je dan nu voor onze WhatsApp tool.

* ik ga ermee akkoord dat Fortuna Sittard marketing communicatie verstuurt via WhatsApp

@FORTUNASITTARD
  • Stap 1. Maak je vriend(in) warm voor een seizoenkaart bij Fortuna Sittard. 🔥 Stap 2. Laat je vriend(in) een seizoe…
    21-May-2019
  • Maak jij al kans op vette prijzen? Voor elke supporter die jij vóór 1 juni 2019 aandraagt ontvang je een tip. D…
    21-May-2019
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
         
         
         
         
         
         
         
         
STAND EREDIVISIE
11. sc Heerenveen 34 41
12. VVV-Venlo 34 41
13. PEC Zwolle 34 39
14. FC Emmen 34 38
15. Fortuna Sittard 34 34
16. Excelsior 34 33
17. De Graafschap 34 29
18. NAC Breda 34 23
OFFICIAL PARTNERS
GOLD PARTNERS
DIVISIEPARTNERS
BEN JIJ ER VOLGEND SEIZOEN BIJ? Koop dan nu je seizoenkaart voor 2019-2020! KLIK HIER X