03JUL2017  CLAUDIO BRAGA HOOFD FORTUNA SITTARD ACADEMY

Claudio Braga gaat als hoofd opleidingen bij de Fortuna Sittard Academy aan de slag. Hij tekende een contract dat hem voor één seizoen aan de Sittardse club verbindt. De geboren Portugees (42) is in het bezit van de UEFA Pro License en beschikt over brede ervaring in het Nederlandse jeugdvoetbal. Braga had jarenlang jeugdteams van PSV, Feyenoord, FC Utrecht, Sparta en Excelsior onder zijn hoede. In Portugal werkte hij voor Vitoria Setubal en CD Santa Clara. 

Grootaandeelhouder Isitan Gün is erg blij met de komst van Claudio Braga naar Sittard: “Claudio werd met teams in de categorie U17, U16 en U15 kampioen van Nederland. Met hem aan het roer van de Academy staan we aan het begin van een interessante periode, waarin we als doel hebben om de Fortuna Sittard Youth Academy uit te bouwen tot één van de beste opleidingen. Niet alleen in Limburg of Nederland, maar in het gehele Europese voetballandschap.” 

Gün herhaalt zijn eerdere boodschap dat de jeugdopleiding voor hem erg belangrijk is. “We zijn vastberaden substantieel te investeren in de Academy. Eerst door de juiste mensen aan te trekken en ons op operationeel vlak te verbeteren, en vervolgens door technologieën en wetenschappen te implementeren die nodig zijn om in het moderne voetbal te slagen. Op dit moment hebben we al de beste jeugdopleiding in de regio. Maar dat is niet genoeg. De Fortuna Sittard Academy wordt uiteindelijk één van de meest aantrekkelijke opleidingsplekken voor de beste talenten uit heel Nederland. We willen dat talenten zich hier verder kunnen ontwikkelen tot topsporters met een uitstekende mentaliteit.” 

“De aanstelling van Claudio is een belangrijke stap bij de realisatie van onze doelstellingen. Hij heeft een karrenvracht aan ervaring en de vastberadenheid om de Academy te verbeteren. Ik wens hem daarbij veel succes en geef hem mijn onvoorwaardelijke support om de Fortuna Sittard Academy terug te brengen naar de top,” aldus Gün.

FOTO'S

@FORTUNASITTARD
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
ZA 30
03
Willem II - Fortuna Sittard
WO 03
04
Fortuna Sittard - ADO Den Haag
ZO 07
04
PEC Zwolle - Fortuna Sittard
ZA 13
04
Fortuna Sittard - VVV-Venlo
ZO 21
04
Fortuna Sittard - NAC Breda
WO 24
04
FC Utrecht - Fortuna Sittard
ZO 28
04
Fortuna Sittard - Feyenoord
ZO 12
05
FC Groningen - Fortuna Sittard
STAND EREDIVISIE
11. Willem II 25 31
12. Fortuna Sittard 26 29
13. ADO Den Haag 25 28
14. PEC Zwolle 24 26
15. Excelsior 25 26
16. FC Emmen 26 25
17. De Graafschap 25 22
18. NAC Breda 25 17
OFFICIAL PARTNERS
GOLD PARTNERS
DIVISIEPARTNERS