nieuwkomer ÖZGÜR Aktas op huurbasis naar Dordrecht

Özgür Aktas speelt komend seizoen voor FC Dordrecht. De verdediger tekende onlangs een contract bij Fortuna Sittard en wordt voor de duur van één seizoen verhuurd aan de club uit de Keuken Kampioen Divisie. Beide clubs kwamen enkele weken geleden een langdurige samenwerking overeen.

De 23-jarige mandekker heeft zijn handtekening gezet onder een contract voor één seizoen, met de optie voor een extra jaar. De Brabander genoot zijn opleiding bij Vitesse en N.E.C. Nijmegen en debuteerde in 2019 voor de Arnhemmers. “Een fysiek sterke verdediger met een enorme drive. Een echte winnaar,” zo omschrijft Sjoerd Ars de nieuwkomer.

Aktas moet in Dordrecht vlieguren gaan maken. “Wij willen talentvolle jongens een platform geven,” blikt Ars, hoofd internationale transfers en scouting, vooruit op het tijdelijke vertrek. “Daarin vinden we de ontwikkeling van het individu enorm belangrijk. Özgür zit op een punt in zijn carrière waarin het belangrijk is om minuten te maken. Bij FC Dordrecht krijgt hij komend seizoen deze kans.”