Nieuwe maatregelen treffen dit maal ook Fortuna Sittard

Op dinsdagavond was er opnieuw een persconferentie waarin het kabinet de nieuwe maatregelen aankondigde om het coronavirus in te dammen. Fortuna Sittard leek eerder nog de dans te ontspringen, maar door het verlengen en aanscherpen van de maatregelen zullen ook wij wedstrijden zonder thuispubliek moeten spelen. De huidige maatregelen blijven in ieder geval voor de komende vier weken van kracht, waarbij na twee weken een evaluatie zal plaatsvinden.

De club betreurd de ontwikkelingen, maar kan niks anders dan de beslissing respecteren om veiligheid boven alles te stellen. Het is door de huidige maatregelen tot nader order niet meer mogelijk om je in te schrijven voor wedstrijden.  Het roulatiesysteem zal worden gecontinueerd op het moment dat wedstrijden weer (deels) te bezoeken zijn door seizoenkaarthouders. 

Voorafgaand aan het seizoen is rekening gehouden met het scenario waarbij wedstrijden zonder publiek afgewerkt zouden worden. De supporters die voor “onvoorwaardelijke steun” hebben gekozen en hiermee hebben afgezien van een compensatie, zullen hier gedurende het seizoen nog enkele attenties van Fortuna Sittard voor ontvangen. De seizoenkaarthouders die voor de optie “tegemoetkoming” hebben gekozen, zullen aan het eind van het seizoen bericht krijgen waarin staat vermeld op welke tegemoetkoming zij recht hebben. 

Stadion gesloten, fanshop blijft open
Door het dringende advies om thuis te werken blijft het stadion vooralsnog gesloten, met uitzondering voor evenementen. Deze zullen uiteraard binnen de geldende coronamaatregelen worden georganiseerd. Fortuna Sittard is gedurende deze periode enkel te bereiken via info@fortunasittard.nl. 

De fanshop blijft wel elke woensdag tussen 15:00 en 18:00 uur geopend.