Nieuwe editie Tour de Handhaving op 3 juli 2022

Terwijl de selectie aan het eind van de maand pas weer de voetbalschoenen aantrekt, zijn de mannen van Tour de Handhaving al volop in voorbereiding. Voor het tweede seizoen op rij zal een groep supporters de fietstocht maken van Utrecht naar Sittard. Zoals de naam al doet vermoeden, was handhaven een voorwaarde. Nu dat doel is gerealiseerd, staat de rit gepland voor zondag 3 juli 2022. 

Ook dit maal is er een mooi initiatief gekoppeld aan de tour. Net als bij de eerste editie, zal er geld worden ingezameld aan de hand van donaties en veilingen. De opbrengsten worden gebruikt om memberships (seizoenkaarten) aan te schaffen voor supporters die het op dit moment minder breed hebben. 

In de eerste editie wisten initiatiefnemers Yelle Tieleman, Joris van Duin en Nort Hesse met Mickaël Tirpan en Yanick van Osch twee selectiespelers te strikken. Dat scenario is deze zomer helaas niet haalbaar, daar de selectie een dag eerder nog een oefenwedstrijd speelt tegen Viktoria Köln. Desondanks zal Fortuna Sittard de komende periode kijken naar hoe de club toch een bijdrage kan leveren. 

Meer weten?