Nederlandse voetbalwedstrijden voorlopig zonder publiek

Het kabinet heeft maandagavond nieuwe maatregelen aangekondigd in de strijd tegen COVID-19. Deze raken ook het Nederlandse (prof)voetbal, waarbij de komende drie weken geen publiek welkom is. Op 20 oktober zal er een evaluatie plaatsvinden. De maatregelen treffen Fortuna Sittard vooralsnog minimaal, daar de club in deze periode twee uitwedstrijden op het programma heeft staan.

Ondanks de minimale impact overheerst teleurstelling bij algemeen directeur Ivo Pfennings: “Uiteraard hebben we begrip voor deze maatregelen, maar het is wel ontzettend zuur.  We hebben er met het hele team hard aan gewerkt om van het stadion een veilige plek te maken voor onze supporters. Net als alle andere clubs in Nederland dat hebben gedaan. Dan is het voor alle clubs, maar ook voor de supporters en sponsoren een enorme klap.”

“De supporters hebben zich in de afgelopen twee thuiswedstrijden van hun goede kant laten zien,” vervolgt Pfennings. “Dat wil ik graag nog eens benadrukken. Het is nu afwachten hoe dit zich ontwikkeld, maar laten we met z’n allen er alles aan doen om ook deze tweede golf goed door te komen. En laten we vooral hopen dat we onze supporters en businesspartners op korte termijn weer mogen verwelkomen.”

Het stadion zal tot nader order gesloten blijven. De club is gedurende deze periode enkel bereikbaar per e-mail: info@fortunasittard.nl. De evenementen zullen, met de maatregelen in acht genomen, wel doorgaan. Tevens blijft de fanshop elke woensdag geopend van 15:00 tot 18:00 uur. 

Fortuna Sittard schaart zich achter de reactie van het betaalde voetbal.