Moeizame zege voor Fortuna Sittard op Groene Ster

Zaterdagmiddag stond opnieuw een vriendschappelijk duel op het programma voor Fortuna Sittard. Groene Ster, samen met EVV uit Echt de Limburgse vertegenwoordigers in de Derde Divisie, werd met 2-1 verslagen.

Fortuna begon goed aan de wedstrijd, al na vijf minuten was de 1-0 voorsprong een feit. Een voorzet van de mee naar voren gekomen rechtsback Patrik Raitanen werd door Jacky Donkor uiterst fraai aan de tweede paal afgewerkt. Bassala Sambou en Rasmus Karjalainen waren in de beginfase dicht bij een tweede doelpunt, maar doelman Raf Mertens van de gasten voorkwam echter verder onheil voor zijn team.

Ook Groene Ster gevaarlijk
Na zo’n twintig minuten voetballen werd ook Groene Ster gevaarlijk. Eerst kreeg Brian Simons in kansrijke positie de bal niet onder controle, een minuut later belandde een schot van dezelfde speler op de vuisten van Fortuna Sittard-doelman Joshua Wehking. De ploeg van Kevin Hofland reageerde direct, Tekie speelde met een fraaie pass Karjalainen vrij, diens schot trof doel. De treffer werd echter vanwege buitenspel geannuleerd. De tweede treffer van de thuisclub viel nog voor de rust. Sambou omzeilde buitenspelval. Met wat geluk rondde de centrumspits van Fortuna Sittard vervolgens af, zijn inzet werd nog aangeraakt door verdediger Dennis Petit: 2-0.

Matige tweede helft Fortuna Sittard
Na rust werd het spel van Fortuna Sittard zienderogen minder. De kansen waren voor Groene Ster. Doelman Tom Hendriks, één van de invallers aan de zijde van Fortuna in de tweede helft, voorkwam na een uur spelen een tegentreffer via een fraaie reactie op een inzet van Amin Elalji. Even later werd de bal verspeeld in de opbouw, waardoor Chefrino Eind raak kon schieten: 2-1. Bo Breukers, tot voor kort speler van Fortuna Sittard en nu werkzaam voor de commerciële afdeling van de club, dwong Hendriks met een fraai schot nog tot een redding. In de slotseconden kreeg Alexander Stankov nog een goede kans op de gelijkmaker. Van dichtbij kopte deze echter naast.

Komende donderdag speelt Fortuna Sittard de eerstvolgende vriendschappelijke wedstrijd. Om 16:30 uur is in Alkmaar AZ de tegenstander.