Minuut stilte voorafgaand aan wedstrijd tegen Sparta

Fortuna Sittard treft op woensdag 13 januari Sparta Rotterdam. Het is de eerste thuiswedstrijd in de tweede seizoenshelft. Van deze gelegenheid maken wij graag gebruik om voorafgaand aan de wedstrijd een minuut stilte te houden ter nagedachtenis van Hans van Liemt, Annies Nussy en Harry Brüll. 

Hans van Liemt

Van Liemt zag het levenslicht in het Brabantse Etten-Leur, maar bracht een groot deel van zijn leven door in het Limburgse land. Hij was liefst 35 jaar verbonden aan DSM en was jarenlang de topman van het concern. Na de fusie in 1968 raakte voetballiefhebber Van Liemt betrokken bij FSC, de voorloper van Fortuna Sittard. De voormalig voorzitter was onder meer verantwoordelijk voor het doorhakken van de knoop rondom een vaste speellocatie, het werd De Baandert. In de jaren daarna was Van Liemt nog aan de club verbonden als bestuurslid. Van Liemt werd 87 jaar.

Annies Nussy

Annies Nussy was jarenlang als materiaalman verbonden aan Fortuna Sittard. Na het seizoen 2010/2011 stopte Nussy en droeg hij de taken over. Hij liet de club nooit helemaal los en deed ook in de jaren daarna nog verschillende klusjes voor de club. Nussy overleed daags na de gewonnen wedstrijd tegen RKC Waalwijk na een lang ziektebed op 59-jarige leeftijd.

HaRRY BRÜLL

Harry Brüll overleed afgelopen zaterdag op 85-jarige leeftijd. Hij was een bekend gezicht in Sittard en omgeving. De verdediger voetbalde in zijn loopbaan onder meer voor Sittardse Boys, Fortuna ’54, Sittardia en FSC. De mandekker kwam tweemaal in actie voor het Nederlands Elftal en won met Fortuna ’54 het KNVB bekertoernooi in 1964. Brüll sloot zijn carrière vijf jaar later af bij FSC.