Mica Pinto maakt de overstap naar Sparta Rotterdam

Verdediger Michael Pinto zal na de winterstop niet meer in het geel-groen te bewonderen zijn. De 26-jarige Portugees maakt per januari de overstap naar Sparta Rotterdam. Op Het Kasteel tekent de linkervleugelverdediger een contract tot medio 2021 met een optie op nog een seizoen.  

Pinto speelde sinds januari 2018 voor Fortuna Sittard en droeg sinds een jaar de aanvoerdersband. Met zijn ervaring, uitstraling en vechtlust was hij al die tijd een belangrijke steunpilaar binnen de selectie. “Ik heb twee ongelooflijke jaren gehad hier in Sittard. Ik neem die herinneringen voor de rest van mijn leven met me mee. Ik zal deze geweldige tijd nooit vergeten. Net zoals ik nooit zal vergeten wat deze club, stad en mensen voor me hebben gedaan. Fortuna zal voor altijd in mijn hart zitten.”

Technisch manager Sjoerd Ars is Pinto dankbaar voor zijn inzet. “We zullen Mica als voetballer en als mens gaan missen. Hij heeft een geweldige indruk hier achtergelaten. Gezien het feit dat zijn contract bijna afliep, was het voor hem tijd voor een nieuwe stap. Wij gunnen hem die uitdaging van harte en hebben gelukkig met George Cox al een waardige vervanger in huis.”