Members weer welkom bij Fortuna Sittard - sc Heerenveen

De afgelopen dagen heeft de gehele voetbalbranche getracht om de bezetting in de stadions te verhogen naar minimaal een 2/3bezetting. Na diverse pogingen moeten wij helaas concluderen dat het kabinet vooralsnog blijft vasthouden aan het besluit om eenderde toe te staan. Wij willen als club geen supporters gaan weigeren, waardoor de afgelopen dagen hard is gewerkt aan een manier om alle vaste members te kunnen faciliteren op een veilige en verantwoorde manier.

Ivo Pfennings, algemeen directeur: “Wij blijven van mening dat het voorstel te weinig perspectief biedt. Voor een club zijn supporters op de tribunes cruciaal. Allereerst voor de sfeer, maar ook de additionele inkomsten zijn voor ons van groot belang. Wij willen echter iedere kans aangrijpen om onze vaste supporters weer te mogen verwelkomen in ons stadion, vandaar dat we voor alle members het stadion toegankelijk maken. We hebben hiervoor diverse maatregelen ingevoerd om dit verantwoord en veilig te kunnen doen. Laten we er met z’n allen voor zorgen dat de volgende stap het weer mogelijk maakt om iedereen toe te laten.”

WEDSTRIJDBEZOEK

De afgelopen dagen is gekeken naar diverse mogelijkheden om de capaciteit van het Fortuna Sittard Stadion te verruimen om alle vaste members te kunnen ontvangen en tegelijk om zoveel mogelijk spreiding van het publiek te kunnen aanbieden. Hierdoor zijn het uitvak en vak B de komende periode ook ingericht voor het thuispubliek. Wel zal iedere supporter, exclusief kinderen t/m 12 jaar, een e-ticket moeten reserveren om zichzelf aan te melden voor de wedstrijd. Hieronder staat het proces verder beschreven. 

Reserveren

Om de thuiswedstrijd(en) op een verantwoorde manier bij te kunnen wonen is het voor members noodzakelijk om een plek op de reguliere tribune te reserveren. Hieronder wordt verdere toelichting gegeven:

E-Tickets

Het reserveren van een plaats voor de wedstrijd tegen sc Heerenveen is vanaf maandag 31 januari 13:00 uur mogelijk. Dit gaat via Mijn Fortuna en werkt op dezelfde manier als het bestellen van een los ticket.Het reserveren van een zitplaats is uiteraard kosteloos, maar is noodzakelijk om geplaceerde plaatsen aan te bieden. Gelieve tijdens het bezoek plaats te nemen op de door u gereserveerde stoel(en). Bij FRS en het uitvak zijn er geen geplaceerde stoelen. In deze vakken is 1/3capaciteit beschikbaar en dient er plek te worden genomen op stoelen met een groene sticker.

Doordat alle supporters een plek moeten reserven, kan het voorkomen dat u niet plaats kunt nemen op uw eigen stoel of tribune. In dit geval geeft het systeem u alternatieven waar nog wel plaatsen beschikbaar zijn in dezelfde prijscategorie. Hierbij geldt het recht van de snelste met betrekking tot het selecteren van de gewenste stoel en het gewenste vak.

Huishoudens

Eenieder die volgens de regelgeving kan worden gezien als huishouden, dient op dezelfde wijze te bestellen als hierboven toegelicht. Het advies is om in dit geval plaatsen direct naast elkaar te reserveren. Eenmaal in het stadion is het toegestaan om direct naast elkaar plaats te nemen. Let op: hierop kan controle plaatsvinden in het kader van een verantwoord wedstrijdbezoek.

Kinderen t/m 12 jaar

Er geldt een uitzondering voor alle kinderen tot en met 12 jaar. Voor deze groep hoeft geen reservering te worden gemaakt. Op vertoon van de fysieke seizoenkaart kunnen zij plaatsnemen bij het huishouden. Er wordt ook dringend verzocht om voor deze leeftijdsklasse geen plekken te reserveren, zodat deze beschikbaar blijven voor de members van 13 jaar of ouder.

Business partners

Ook alle Businesss Partners zijn welkom bij de wedstrijd tegen sc Heerenveen. Zij dienen via de gebruikelijke kanalen de tickets te reserveren en dienen op de wedstrijddag een stoel uit te kiezen met een groene sticker.

Ondank dat de club nog altijd baalt van de beslissing omtrent de 1/3e bezetting, hoopt het dat de seizoenkaarthouder en Business Partners de club massaal komen steunen in de belangrijke thuiswedstrijden die de komende weken op het programma staan.

SAMEN NAO VEURE