LIVEBLOG: Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Nederland zet zich schrap voor storm Eunice. De storm houdt de gemoederen bezig, wat vanzelfsprekend de nodige vragen en onduidelijkheden met zich meebrengt. Fortuna Sittard staat de komende uren in nauw contact met de betrokken partijen. In dit liveblog willen we jullie op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen. De nieuwste update staat bovenaan:

11:30 - wedstrijd definitief afgelast

Nieuwe ontwikkelingen: inmiddels is besloten dat alle vrijdagavond wedstrijden in het betaalde voetbal definitief worden afgelast. Dit is besloten na overleg tussen alle betrokken partijen. Op dit moment wordt nog gezocht naar een nieuwe datum. De club komt binnenkort met meer informatie.

Bericht KNVB: Vrijdagwedstrijden betaald voetbal afgelast vanwege storm Eunice
Alle wedstrijden in het betaald voetbal van vrijdag 18 februari worden afgelast vanwege storm Eunice en de door het KNMI daaraan gekoppelde code rood en oranje. In overleg met de clubs is besloten de wedstrijden af te gelasten omdat de veiligheid van spelers, clubmedewerkers en supporters in en rondom het stadion door het extreme weer niet voldoende gegarandeerd kan worden.

De afgelaste wedstrijden worden op korte termijn opnieuw ingepland.

10:15 - KNVB: Wedstrijd gaat door

Inmiddels is er contact geweest met de KNVB. Op basis van de beschikbare informatie en de code geel voor Limburg gaat de wedstrijd door! Later op de dag komt de voetbalbond met meer informatie, welke wij eveneens mee zullen nemen in dit liveblog.

Wil jij er vanavond nog bij zijn? Koop je kaarten dan hier!

09:55 - DJ geannuleerd, consumptie-actie blijft

In verband met de verwachte weersomstandigheden is besloten om de DJ op het veld te annuleren. De muziek voor de tribunes zal worden verzorgd vanuit de omroepcabine. Dit zorgt er voor dat de pre-party zich niet alleen richt op de FRS, maar over de boxen door het hele stadion te horen is. De actie in de catering punten, waarbij je voor de prijs van een kleine (0,25l) een grote (0,5l) frisdrank of Brand-bier ontvangt, blijft wel staan. Deze actie loopt van 18:30 uur tot 19:30 uur. 

09:24 - Houd rekening met openbaar vervoer

Donderdag werd bekend dat diverse aanbieders van het openbaar vervoer maatregelen nemen met oog op storm Eunice. Zo kondigde onder meer de NS aan dat de dienstregeling vanaf 14:00 uur komt te vervallen en er geen treinen meer zullen rijden. Mogelijk zullen gedurende de dag hier meer maatregelen in genomen worden door de aanbieders. Mocht de wedstrijd doorgaan, plan je reis dan zorgvuldig. Zet je eigen veiligheid voorop! 

09:00 - VOORALSNOG GEEN UPDATE

Bij het begin van de (werk)dag zijn er nog geen updates te melden over de wedstrijd Fortuna Sittard – Sparta Rotterdam, waardoor de wedstrijd vooralsnog gewoon door gaat.