Live updates rondom de Corona-maatregelen

Dinsdagavond maakte de KNVB bekend dat er alles aan wordt gedaan om de betaald voetbalcompetities uit te spelen. In dit liveblog houden we jullie op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.  

Update 21-04-2020, 19:30:
Het seizoen 2019/2020 lijkt vroegtijdig ten einde te komen. Het kabinet maakte op de persconferentie van dinsdag bekend dat alle alle evenementen met een vergunningsplicht, waaronder wedstrijden in het betaald voetbal vallen, tot 1 september verboden blijven. De KNVB en de clubs buigen zich vrijdag over de nieuwe maatregelen. 

Update 07-04-2020, 20:00:

De KNVB maakt in een persbericht bekend dat er vooralsnog niet wordt gedacht aan het stopzetten van betaald voetbal competities. De focus ligt op het verantwoord uitspelen van de competities. Dat is besloten na een conference call met alle betrokken clubs. Ook is er overleg geweest met onder meer overheden, spelersvakbonden en het supportersplatform.  

De competities dienen op een verantwoorde wijze te worden uitgespeeld. De adviezen vanuit het RIVM blijven hierin leidend. Het streven is om de competities te hervatten in het weekend van 19, 20 en 21 juni. Op 21 april zal het kabinet samen met het RIVM beslissen of de bestaande maatregelen in stand blijven. Hierna verwacht de KNVB meer duidelijkheid te kunnen geven.  

Update 31-03-2020, 19:30:
Het kabinet heeft aangekondigd de maatregelen te verlengen tot en met 28 april. Dit heeft ook gevolgen voor de sportwereld, waaronder het betaald voetbal. Premier Mark Rutte gaf tijdens de persconferentie aan dat het profvoetbal, ook zonder publiek, tot in ieder geval 1 juni geen doorgang heeft. De wedstrijden tegen FC Utrecht (thuis), FC Groningen (uit) en AZ (thuis) zullen zodoende niet doorgaan. Het stadion en de trainingsvelden zullen gedurende deze periode eveneens gesloten blijven. 

Update 24-03-2020, 15:45:
De huidige maatregelen blijven van kracht tot en met 6 april, zo laat de KNVB vandaag weten. Door de nieuwe maatregelen vanuit de overheid was er veel onduidelijkheid over de impact van deze regels op het betaalde voetbal. De voetbalbond laat weten dat er in aanloop naar 6 april een besluit zal worden genomen over het verdere verloop.

Er blijven drie scenario’s over:
– Uitspelen van de competities vóór 30 juni (tot juni zonder publiek).
– Uitspelen van de competities na 30 juni (afhankelijk van uitkomsten FIFA).
– De competities worden niet uitgespeeld. 

Update 16-03-2020, 12:00:
De Besiktas Talentendagen, welke zouden plaatsvinden op 11, 12 en 13 april worden uitgesteld. Fortuna Sittard hoopt op korte termijn met nieuwe data te komen voor de talentendagen. Al aangemeld en meer weten? Klik dan hier

Update 16-03-2020, 11:00:
De ontwikkelingen rondom het coronavirus hebben ook invloed op de Kennedy Mars en het daaraan gelieerde Walk for Life. Door omstandigheden is het niet mogelijk om het evenement op een later moment alsnog door te laten gaan. De organisatie van Walk for Life zal alle deelnemers binnen 48 uur per mail voorzien van meer informatie.

Update 16-03-2020, 10:15:
Fortuna Sittard geeft gehoor aan de oproep van de KNVB om het trainingscomplex en het stadion tot maandag 6 april te sluiten. Het advies komt voort uit de nieuwe maatregelen vanuit de overheid. Naast de al eerder geannuleerde wedstrijden zullen gedurende deze periode de trainingen eveneens geen doorgang vinden. Dit geldt voor zowel het eerste elftal, als voor alle jeugdelftallen. 

Daarnaast zal het stadion (inclusief het Fortuna Museum en de Fanshop) in ieder geval tot 6 april gesloten blijven. Meer informatie over de sluiting van het Fortuna Sittard Stadion lees je in dit websitebericht

Update 15-03-2020, 19:00:
Het kabinet heeft zondag op een persconferentie aangekondigd de corona-maatregelen te verlengen tot in ieder geval maandag 6 april 2020. Dit heeft tot gevolg dat speelronde 29, waarin Fortuna Sittard op bezoek moest bij FC Twente, niet door zal gaan. Het duel stond gepland voor zondag 5 april. Nieuwe ontwikkelingen blijf je lezen in dit nieuwsbericht! 

Update 14-03-2020, 21:15:
EA Sports heeft alle Global Series gerelateerde toernooien en events tot nader order uitgesteld in verband met het coronavirus. De eDivisie, waarin Jason Glas en Marc Groenland de club vertegenwoordigen, wordt zodoende uitgesteld. De eDivisie bekijkt momenteel de mogelijkheden voor het hervatten van de competitie en het verdere verloop. 

Update 14-03-2020, 16:00:
Fortuna Sittard heeft een update naar buiten gebracht over de kaartverkoop rondom de uitgestelde en resterende wedstrijden. Lees hier meer over door hier te klikken. 

Update 12-03-2020, 17:55:
Op korte termijn worden we op de hoogte gesteld wanneer het duel tegen ADO Den Haag ingehaald zal worden. Indien deze wedstrijd met publiek gespeeld wordt, zullen reeds gekochte tickets voor het uitvak gewoon geldig zijn. Je hoeft dus geen nieuw ticket aan te schaffen. 

Update 12-03-2020, 16:45:
Inmiddels heeft de KNVB bekend gemaakt alle wedstrijden in de maand maart definitief te schrappen. Dit heeft tot gevolg dat de wedstrijden tegen ADO Den Haag (uit) en PSV (thuis) geen doorgang zullen hebben. Het programma van de jeugd ligt er tot en met 31 maart 2020 eveneens uit. Meer informatie, onder meer over gekochte kaarten voor deze wedstrijden, volgt snel.

Update 12-03-2020, 16:10:
De selectie traint volgende week besloten. Als gevolg van de corona-maatregelen zullen de trainingen in week 12 niet toegankelijk zijn voor supporters en pers. 

Update 12-03-2020, 15:30:
In overleg met veiligheidsregio Den Haag en de KNVB is besloten om de wedstrijd ADO Den Haag – Fortuna Sittard niet door te laten gaan. Daarnaast zal de selectie van Fortuna Sittard in ieder geval tot maandag niet trainen en schrapt de jeugdopleiding alle activiteiten tot in ieder geval woensdag.

Update 12-03-2020, 15:15:
De overheid heeft tijdens een extra ingelaste persconferentie inzake het coronavirus aangegeven de maatregelen binnen Nederland uit te breiden. Bijeenkomsten en evenementen met meer dan 100 personen worden afgelast.