Leven zonder voetbal: George Cox

Met deze serie interviews willen we jullie een kijkje geven in het leven van alle spelers van Fortuna Sittard tijdens deze corona-crisis. Veel buitenlandse spelers zijn (tijdelijk) teruggereisd naar hun land van herkomst, om dicht bij familie te kunnen zijn. Hoe komen de spelers hun tijd door? Hoe blijven ze fit? En hebben ze nog tips voor ons om gezond te blijven en verveling tegen te gaan? In deel zeven lees je het verhaal van onze Engelse verdediger George Cox, die noodgedwongen in Nederland moest blijven. 

Huidige situatie 

In tegenstelling tot veel van zijn buitenlandse teamgenoten, is George Cox met zijn vriendin en twee honden in Nederland gebleven. “Toen de grenzen met Frankrijk dicht gingen, bleek dat het voor ons onmogelijk was om nog terug te gaan naar Engeland. Door de honden zouden we met een auto door de Kanaaltunnel moeten gaan, maar dat kan dus niet meer. Vliegen is geen optie.” Toch betreurt George de huidige situatie niet heel erg. “Als we terug naar Engeland zouden gaan, dan zouden we onze familie toch niet kunnen zien door alles wat er nu aan de hand is.” 
De situatie in Engeland is momenteel kritiek. Het aantal doden per dag neemt explosief toe en ook premier Johnson ligt intussen geveld door het virus op de intensive care. “Helaas houden veel mensen in Engeland zich niet aan de maatregelen die sinds twee weken gelden. Daardoor kan het virus zich razendsnel verspreiden. En als je het mij vraagt, wordt het alleen maar erger als mensen het niet serieus nemen. Ik hoop dat ze heel snel gaan luisteren en zich aan de regels houden.” 
 
Dagelijkse routine 

Het leven van George en zijn vriendin is, net zoals voor veel andere mensen, heel klein geworden de laatste weken. “De dagen zijn niet bepaald vermakelijk op het moment. Ik sta veel later op dan normaal en dan maken we een lange wandeling over de Brunssummerheide met de honden. Verder doe ik iedere dag óf een looptraining óf een krachttraining.” Net als voor veel andere voetballers is ook de spelcomputer een belangrijk tijdverdrijf voor George. “Samen met mijn Engelse vrienden speel ik online op de Xbox. Fortnite en Call of Duty zijn mijn favorieten. FIFA speel ik niet, dat is totaal niet ontspannend voor mij. Mijn vriendin en ik koken ook iedere dag samen, voornamelijk ook om onszelf bezig te houden. De avond bestaat meestal uit heel veel Netflix kijken.” 

Assepoester 

Als George wordt gevraagd naar activiteiten die hij de laatste weken heeft opgepakt, heeft hij zijn antwoord snel klaar. “Het huis schoonmaken, waar ik een absolute hekel aan heb. Normaal gesproken houdt mijn vriendin het huis brandschoon als ik aan het voetballen ben. Maar nu ik thuis ben, maakt ze misbruik van me. Ze laat me afwassen, stofzuigen en zelfs strijken! Zo ontzettend saai…” 

Challenges 

Gelukkig heeft George na zijn dagelijkse klusjes in het huishouden nog genoeg tijd om zich bezig te houden met leuke dingen. Buiten de oefeningen die hij van de club heeft meegekregen, doet hij ook regelmatig mee aan ‘challenges’ met zijn vrienden in Brighton. “Iedere dag wordt er in een groepsapp waarin ik zit een nieuwe challenge geplaatst. Dat maakt het trainen iets leuker, want er is niet veel lol aan om maar wat te rennen in je eentje. Zo’n challenge is dan bijvoorbeeld wie er het snelste een bepaald aantal kilometers kan rennen.” De challenges maken echter het grote gemis van zijn echte liefde niet ongedaan. “Ik wil gewoon weer kunnen voetballen”, zegt George weemoedig. “In deze laatste weken besef ik pas echt hoe afhankelijk ik ben van voetbal in mijn leven. Ik heb nog nooit zo veel vrije tijd gehad.” 

Tips 

Films/series 
Als ik films kijk, dan zijn het vooral klassiekers. Ik heb laatst Disney+ gedownload en heb alle Toy Story films, Monster Inc., en meer van dat soort animatiefilms gekeken. Ook series kijk ik af en toe. Degene die ik zou aanraden is ‘Tiger King’, een nieuwe serie op Netflix. Het is een knotsgekke documentaire over misdaad, wilde dieren en reality tv.” 

Boeken 
“Ik ben niet bepaald een lezer. Eerlijk gezegd denk ik dat ik na mijn middelbare school nooit meer een boek gelezen heb.” 

Voeding  
“Een typische dag begint voor mij met ontbijtgranen (weetabix) en wat fruit in de ochtend. Als lunch neem ik dan meestal wat bonen op toast, echt Engels. Als tussendoortjes eet ik dingen als cashewnoten, mueslirepen en heel af en toe wil er wel wat chocolade naar binnen glippen. Het avondeten bestaat na een trainingsdag meestal uit pasta met kip, maïs en spinazie.”