Leven zonder voetbal: Felix Passlack

Met deze serie interviews willen we jullie een kijkje geven in het leven van alle spelers van Fortuna Sittard tijdens deze corona-crisis. Veel buitenlandse spelers zijn (tijdelijk) teruggereisd naar hun land van herkomst, om dicht bij familie te kunnen zijn. Hoe komen de spelers hun tijd door? Hoe blijven ze fit? En hebben ze nog tips voor ons om gezond te blijven en verveling tegen te gaan? In dit eerste deel lees je het verhaal van Felix Passlack. 

Dagelijks leven 

Felix verblijft momenteel met zijn vriendin Hannah en labrador Balou in Duitsland. Ook daar gelden momenteel strenge maatregelen. Het openbare leven ligt praktisch stil en het land heeft de grenzen met een aantal buurlanden gesloten. De grens met Nederland is vooralsnog open. “Net als in Nederland roept de overheid hier op om regelmatig handen te wassen en drukke plaatsen te vermijden”, vertelt Felix. “Het allerbelangrijkste voor mij is nu om fit en gezond te blijven. Ik train thuis, intervaltraining en sprints bijvoorbeeld. Als ik niet train, lees ik veel en breng ik natuurlijk tijd door met mijn vriendin.”  

Playstation 

De Playstation speelt momenteel ook een belangrijke rol in het leven van Felix. Het is daarbij ook een leuke manier om contact te houden met teamgenoten. “Ik speel op de Playstation veel tegen Alex Carbonell, Clint EssersDjibril Dianessy en Bassala Sambou. Zo blijven we toch een beetje samen. Daarnaast heb ik geregeld contact met George Cox en Martin Angha.  

Gezondheid 

In tijden als deze worden ook topsporters gedwongen om stil te staan en naar zichzelf te kijken. “Ik leer veel over mezelf nu. Het besef dat gezondheid echt het allerbelangrijkste is in het leven, bijvoorbeeld.” Ook pakt hij deze dagen activiteiten op waar hij voorheen geen tijd voor nam. “Ik lees nu opeens veel meer. Ik ben een boek aan het lezen over ‘slaap’, en heb tijd om met mij hond te spelen.  

Tips 

Films/series
Ik kijk nu samen met mijn vriendin de serie ‘Elite’, een Spaanse dramaserie op Netflix. Absoluut een aanrader. 

Boeken
‘Sleep’ van Nick Littehales en ‘Set bigger goals’ van Rainer Zitelmann.  

Voeding
Ik eet uiteraard heel veel fruit en de laatste tijd eet ik vaak toast met avocado, ei, tomaten en feta-kaas.”