Leven zonder Voetbal: Alex Carbonell

Met deze serie interviews willen we jullie een kijkje geven in het leven van alle spelers van Fortuna Sittard tijdens deze corona-crisis. Veel buitenlandse spelers zijn (tijdelijk) teruggereisd naar hun land van herkomst, om dicht bij familie te kunnen zijn. Hoe komen de spelers hun tijd door? Hoe blijven ze fit? En hebben ze nog tips voor ons om gezond te blijven en verveling tegen te gaan? In dit tweede deel lees je het verhaal van Alex Carbonell. 

Dagelijks leven 

Sinds een week is Alex Carbonell terug in zijn thuisland Spanje. Samen met zijn twee honden verblijft hij bij zijn moeder en zus in Bellaterra, 30 km van Barcelona. De situatie in Spanje is momenteel kritiek. Het land is in lockdown, Alex legt uit wat dat in de praktijk inhoudt. “Het is streng verboden naar buiten te gaan zonder geldige reden. Je mag alleen boodschappen doen, eventueel naar je werk gaan, of kort je hond uitlaten. Als de politie je aanhoudt en je hebt geen goede reden om daar te zijn, dan kun je hoge boetes krijgen.” Hij probeert zo veel mogelijk een vaste structuur aan te houden in zijn dagelijks leven. “Als ik ‘s ochtends wakker word, ga ik eerst goed ontbijten. Vervolgens begin ik met het trainingsschema dat we van de medische staf gekregen hebben. Ik heb extra fitness-materiaal gekocht om goed te kunnen trainen. Daarna lees ik wat en na de lunch doe ik een cursus Engels.”  

Goocheltrucs 

Naast het leren van Engels, heeft Alex zich de afgelopen ook nog ergens anders op gestort. “Sinds deze week ben ik bezig goocheltrucs te leren. Ik ben er nog niet zo goed in, maar oefening baart kunst. Mijn teamgenoten zullen niet weten wat ze zien als we weer samen zijn.” Natuurlijk waagt Alex zich net als veel van zijn teamgenoten ook regelmatig aan een spelletje op de Playstation en kijkt hij series en films op Netflix. In de tuin kan hij gelukkig wat oefeningen met de bal doen en ook basketballen en fietsen op een hometrainer behoren tot zijn dagelijkse activiteiten 

Reflectie 

Nu er veel tijd is om na te denken, kijkt Alex vooral veel naar zichzelf. “Ik denk terug aan dingen die ik goed en minder goed heb gedaan. Door er nu van een afstandje naar te kunnen kijken, wil ik hier conclusies uit trekken en mezelf verbeteren.” Binnen het team heeft hij het meeste contact met Tesfaldet Tekie. “We bellen en appen vaak. Ook met Clint Essers heb ik regelmatig contact. Vooral ook om te vragen hoe het nu met hem gaat na zijn operatie.” 

Tips 

Films/series 
“Films kijk ik niet zo vaak, ik ben meer van de series. Ik hou bijvoorbeeld van ‘Elite’, ‘Casa de papel’ en ‘Narcos’.” 

Boeken 
“Ik ben nu bezig met een boek van Robin Sharma, ‘The club of 5 in the morning’.” 

Voeding 
Gezonde voeding is natuurlijk altijd van groot belang voor een topsporter. Dus ook in deze periode is Alex heel bewust bezig met zijn voeding. “Mijn ontbijt bestaat bijna iedere ochtend uit havermout, gekookt in melk. Daar voeg ik dan noten, bananen en twee stukjes pure chocolade aan toe. In de avond eet ik graag mexicaanse ‘fajitas’ met kip en groenten als ui, paprika en avocado.” 

Alex sluit af met een aanmoediging: “Leer iets wat je altijd al hebt willen leren, maar waar je misschien de tijd niet voor had. Dit is de periode ervoor, gebruik je tijd nuttig.