Rota verlaat Sittard op valreep met transfervrije status

De wegen van Lazaros Rota en Fortuna Sittard scheiden per direct. In goed overleg is besloten het contract van de verdediger te ontbinden. De 24-jarige Griek beschikte in het Fortuna Sittard Stadion nog over een doorlopend contract tot medio 2023.

Technisch manager Sjoerd Ars over het vertrek: “Rota heeft het in Sittard fantastisch gedaan. Hij kwam als grote onbekende naar Nederland en wist in korte tijd uit te groeien tot international van Griekenland. Dat zegt veel over de stappen die hij hier heeft gemaakt als voetballer en als mens. Met de komst van Mickaël Tirpan en Ivo Pinto kreeg Lazaros te maken met zware concurrentie. Daardoor is een situatie ontstaan waarbij het voor alle partijen het beste was om te kijken naar een nieuwe uitdaging. Wij wensen Lazaros veel succes bij het vinden van een nieuwe club.”

Fortuna Sittard pikte Rota in 2020 op bij het Slowaakse Zemplin Michalovce. In anderhalf jaar zou de rechtsback 33 keer in actie komen voor de Sittardse formatie. In zijn periode bij Fortuna Sittard groeide Rota tevens uit tot Grieks international.