KNVB hakt knoop door en beëindigt lopend seizoen

Na overleg met alle betaald voetbalclubs heeft de KNVB vrijdag besloten om dit seizoen geen clubs te laten promoveren of degraderen tussen de Eredivisie en Eerste Divisie. Dit betekent dat Fortuna Sittard ook volgend seizoen in de Eredivisie zal spelen.  

Voor aanvang van het overleg tussen de clubs en de voetbalbond kregen alle clubs twee mogelijke opties voorgeschoteld waar anoniem op gestemd kon worden. De derde optie, waarbij twee Eerste Divisieclubs zouden promoveren maar geen Eredivisieclubs zouden degraderen, was voor aanvang van het overleg al door de KNVB geschrapt. Er kon dus enkel nog gekozen worden voor wél promotie en wél degradatie of géén promotie en géén degradatie. Zestien clubs stemden vóór promotie-degradatie, negen clubs stemden tegen en eveneens 9 clubs stemden blanco. De KNVB vond dit geen overtuigende meerderheid en besloot om géén clubs te laten promoveren of degraderen. 

Misschien niet de manier waarop clubs zich het liefst willen handhaven, maar het resultaat is hetzelfde. Volgend seizoen zal er weer Eredivisievoetbal te zien zijn in het Fortuna Sittard stadion. Meer informatie over wat er met de seizoenkaarten en losse tickets voor dit seizoen gebeurt, en over de aankoop van seizoenkaarten voor volgend seizoen, zal zo snel mogelijk volgen via de officiële kanalen van Fortuna Sittard.