Kabinet: stadions mogen weer volledig open

Voor het eerst in maanden mogen de Nederlandse voetbalclubs de volledige stadioncapaciteit weer gebruiken. Dat maakte het kabinet dinsdagavond tijdens de meest recente coronapersconferentie bekend. De primeur in de Eredivisie is voor Fortuna Sittard en Sparta Rotterdam, die elkaar komende vrijdag om 20:00 uur treffen in het Fortuna Sittard Stadion.

De aangekondigde versoepelingen zijn goed nieuws voor het voortzetten van de kaartverkoop. Maandag werd in de kaartverkoop 2/3e van de capaciteit bereikt, waardoor het onduidelijk was of de kaartverkoop nog kon worden gecontinueerd. Met het verlossende woord vanuit Den Haag kan de kaartverkoop worden voortgezet tot vrijdag, 19:45 uur. 

restricties

Voor de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam zijn nog wel enkele restricties van kracht. Alle supporters dienen te beschikken over een vaste zitplaats. Daarnaast is het vrijdag nog verplicht om een mondkapje te dragen bij verplaatsing binnen het stadion. Tot slot dient er bij binnenkomst nog gecontroleerd te worden op het coronatoegangsbewijs (CTB). 

Deze maatregelen komen eind februari te vervallen, met uitzondering van de vaste zitplaats. De volgende thuiswedstrijd, tegen PEC Zwolle op zondag 6 maart, is dus te bezoeken zonder mondkapje en CTB. Daarnaast gaan ook de uitvakken weer open voor meereizend publiek, meer informatie hierover volgt op korte termijn.

vs. Sparta Rotterdam

De equipe van hoofdtrainer Sjors Ultee bewees zichzelf een goede dienst door de laatste twee wedstrijden te winnen: sc Heerenveen en FC Groningen. De volgende ploeg die aan de zegekar gebonden moet worden is Sparta Rotterdam. In deze strijd kunnen we elke steun goed gebruiken. Heb je dus nog geen kaartje, maar wil je de club wel steunen in deze fase? Bestel dan snel jouw ticket(s) op Mijn Fortuna.

Members

Met het doorzetten van de kaartverkoop blijft het voor alle members mogelijk om één gratis kaart te bestellen voor de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Alle members hebben afgelopen week een mail ontvangen met daarin een kortingsvoucher. Momenteel heeft nog steeds een aanzienlijk deel deze niet verzilverd. Ben jij member en heb je nog geen gratis ticket besteld, doe dit dan alsnog! Mocht je ergens tegenaan lopen, kijk dan of dit bericht jou verder helpt.

Fysieke kaart

In tegenstelling tot de wedstrijd tegen sc Heerenveen hoeven members geen eigen plaats te reserveren. Het stadion is weer op reguliere wijze te betreden, door het scannen van de fysieke seizoenkaart of de digitale kaart in de Fortuna Sittard App.

aanvullende informatie

De aanvullende informatie voor dit duel volgt op korte termijn.