Joshua Wehking versterkt keepersgilde Fortuna Sittard

Fortuna Sittard heeft met Joshua Wehking het keepersgilde op orde. De 20-jarige Duitser komt over van Hamburger SV, waar hij zijn minuten maakte voor het tweede elftal. De voormalig jeugdinternational heeft zijn handtekening gezet onder een contract voor twee seizoenen.

De sluitpost is geen onbekende voor de club. Wehking was in de voorbereiding op het afgelopen seizoen al ruim een week op proef in Sittard. De doelman doorliep eerder de jeugdopleidingen van Bielefeld, RB Leipzig en VfL Bochum. 

Wehking kijkt uit naar zijn periode in Sittardse dienst. “Ik heb er enorm veel zin in. Het Nederlandse voetbal spreekt mij ontzettend aan. Hier krijgt een keeper veel meer de kans om mee te voetballen. Dat past goed bij me. Ik ben blij dat ik nu de kans krijg bij Fortuna Sittard om mezelf hierin verder te ontwikkelen.”

“We kennen Joshua natuurlijk al van zijn proefperiode bij ons,” begint Sjors Ultee. “Hij heeft toen een prima indruk achtergelaten op ons. Joshua is een talentvolle doelman. Het was voor ons daarom een logische keuze om weer met hem in gesprek te gaan met oog op het nieuwe seizoen. Ik ben blij dat we al zo vroeg in de voorbereiding ons keepers rond hebben.”