Jorrit Smeets verlaat Fortuna Sittard na ruim vier seizoenen

Fortuna Sittard neemt op de laatste dag van de winterse transfermarkt afscheid van publiekslieveling Jorrit Smeets. Het om promotie strijdende Almere City FC neemt de middenvelder per direct over. De 25-jarige Limburger tekent een meerjarig contract in Flevoland. Smeets lag in Sittard nog vast tot het eind van het huidige seizoen. 

Sjoerd Ars, technisch manager: “We hadden Jorrit er graag bijgehouden en nemen dan ook met pijn in ons hart afscheid van hem. Hij is toch het boegbeeld van de wederopstanding. Door de recente ontwikkelingen zag Jorrit meer perspectief bij Almere City en na alles wat hij voor de club heeft betekend, wilden we met hem meedenken. Bij Almere City krijgt hij de kans om elke week te spelen én om promotie af te dwingen. Wij wensen Jorrit het beste in zijn verdere carrière en willen hem enorm bedanken voor zijn tomeloze inzet.” 

Smeets sloot in de zomer van 2016 aan bij de Sittardse formatie. In de seizoenen die volgden groeide de Landgraver uit tot een vaste waarde en aanvoerder. De middenvelder maakte de wederopstanding van Fortuna Sittard van dichtbij mee, met als hoogtepunt de promotie naar de Eredivisie in het seizoen 2017/2018. In totaal speelde Smeets liefst 124 wedstrijden in het eerste elftal van Fortuna Sittard. 

Jorrit is een Fortunees