Jan Wouters krijgt ondersteunende rol binnen staf

Jan Wouters krijgt per direct een ondersteunende rol binnen de technische staf van Fortuna Sittard. De club kan de komende periode gebruik maken van de ervaring van de 61-jarige Wouters. De Utrechter werkte in 2014 al samen met hoofdtrainer Sjors Ultee en assistent-trainer Robby Alflen.

Ultee kijkt uit naar de hernieuwde samenwerking met de oud-international. “Jan zal zowel onze staf als spelers gaan helpen met al zijn voetbalkennis” licht de hoofdtrainer toe. “Hij neemt een berg aan ervaring op topniveau met zich mee, als speler en als trainer. Dat we met Fortuna Sittard gebruik kunnen gaan maken van zijn kennis is van enorme toegevoegde waarde voor ons.”

Wouters speelde in zijn actieve carrière ruim 450 wedstrijden in het betaalde voetbal, waarvan het leeuwendeel voor FC Utrecht en Ajax. Tevens kwam de oud-prof zeventig maal in actie voor het Nederlands Elftal, waarmee hij in 1988 als basisspeler het EK won. Na zijn actieve carrière bekleedde Wouters verschillende functies bij onder meer FC Utrecht, Ajax, Feyenoord, PSV.