Interlandbreak: Fortuna Sittard-duo houdt zicht op Africa Cup

De afgelopen twee weken stonden in het teken van interlandvoetbal. Een vijftal Fortunezen trok er op uit om zich aan te sluiten bij de nationale ploeg van hun land. Lazaros Rota en Alexei Koselev werden opgeroepen voor de nationale ploeg, die uitkomen in de Nations League, terwijl Lisandro Semedo en Samuel Moutoussamy met hun land een grote stap hoopten te zetten richting de Africa Cup. Emil Hansson en Zweden U21 streden voor een plek op het komende EK. Een volledig overzicht van de internationals: 

Lazaros Rota
Na zijn debuut in de vorige interlandperiode, kon Rota ook in de meest recente interlandbreak rekenen op speelminuten. In het oefenduel tegen Cyprus kwam de rechtsback na 68 minuten voetballen binnen de lijnen. In de kwalificatiewedstrijden tegen Moldavië en Slovenië bleef Rota op de bank. Door het gelijkspel in de laatste wedstrijd eindigden de Grieken achter de Slovenen op een tweede plaats in hun Nations League-groep. 

Griekenland – Cyprus 2-1
Moldavië – Griekenland 0-2
Griekenland – Slovenië 0-0

Lisandro Semedo
Kaapverdië speelde in het kader van de Africa Cup een tweeluik tegen Rwanda. Er viel weinig te genieten, beide wedstrijden eindigden in een doelpuntlos gelijkspel. Semedo stond in beide duels aan de aftrap en werd tegen Rwanda eveneens twee maal gewisseld in de tweede helft. Door de remises staat Kaapverdië op een tweede plek in de groep, achter Kameroen.

Kaapverdië – Rwanda 0-0
Rwanda – Kaapverdië 0-0 

Samuel Moutoussamy
Congo speelde, met Samuel Moutoussamy binnen de gelederen, eveneens een tweeluik voor de Africa Cup. De middenvelder verscheen in de wedstrijden tegen Angola beide keren aan de aftrap, maar werd eveneens twee maal vroegtijdig gewisseld. In totaal kwam Moutoussamy tot 99 minuten. Door de driepunter staat Congo op zes punten, één punt achter koplopers Gambia en Gabon. 

Congo – Angola 0-0
Angola – Congo 0-1

Alexei Koselev
Koselev verloor tijdens de laatste interlandperiode zijn plek onder de lat bij Moldavië en werd ook deze break niet opgesteld. Moldavië begon nog met een knap gelijkspel in de oefenwedstrijd tegen Rusland, maar in de Nations League werd verloren van Griekenland en Kosovo. Daarmee eindigt Moldavië als laatste in Groep H.

Moldavië – Rusland 0-0
Moldavië – Griekenland 0-2
Kosovo – Moldavië 1-0

Emil Hansson
Hansson sloot zich tijdens de interlandperiode aan bij Zweden U21, dat het op zou nemen tegen de leeftijdsgenoten van Armenië en Italië. De wedstrijd tegen de Armeniërs werd echter afgelast door coronabesmettingen aan de zijde van de tegenstander. De wedstrijd tegen Italië ging wel door, maar ging uiteindelijk verloren. De eindstand stond al op het scorebord op het moment dat Hansson na 72 minuten inviel. Door de nederlaag tegen Italië lopen Hansson en zijn leeftijdsgenoten het EK mis. 

Armenië – Zweden AFG
Italië – Zweden 4-1