Interlandbreak: Debuut voor Rota, Ninaj maakt rentree

De afgelopen twee weken stonden in het teken van interlandvoetbal. Een zestal Fortunezen trok er op uit om zich aan te sluiten bij de nationale ploeg van hun land. Lazaros Rota, Alexei Koselev en Branislav Ninaj kwamen in actie op de Nations League, terwijl Emil Hansson en zijn teamgenoten goede zaken deden in de U21 EK-kwalificaties. Lisandro Semedo en nieuwkomer Samuel Moutoussamy kwamen vriendschapelijk in actie. Een volledig overzicht van de internationals: 

Lazaros Rota
Het werd een interlandperiode die Rota niet snel vergeten. De verdediger mocht zich voor de tweede keer meldden bij de nationale ploeg en bleef in het oefenduel tegen Oostenrijk (2-1 nederlaag) nog op de bank. In de wedstrijd tegen Moldavië mocht de back dan eindelijk zijn opwachting maken voor de nationale ploeg van Griekenland. De 23-jarige Rota kwam na 69 minuten binnen de lijnen voor AZ’er Pantelis Hatzidiakos. De Grieken wonnen de wedstrijd met 2-0. Griekenland heeft nog zicht op een goede uitgangspositie. 

Oostenrijk – Griekenland 2-1
Griekenland – Moldavië 2-0
Griekenland – Kosovo 0-0

Alexei Koselev
Aan de andere kant bleef Alexei Koselev negentig minuten op de bank. De doelman stond in de oefenwedstrijd tegen Italië (6-0 nederlaag) nog 45 minuten onder de lat, maar moest in de wedstrijden tegen Griekenland en Slovenië concurrent Stanislav Namasco voor zich dulden. Moldavië verloor alle drie de wedstrijden tijdens de interlandperiode. 

Italië – Moldavië 6-0
Griekenland – Moldavië 2-0
Moldavië – Slovenië 0-4

Branislav Ninaj
De laatste keer dat Ninaj in actie kwam voor Slowakije dateerde van juni 2019. Daar kwam deze interlandperiode verandering in. De kwalificatiewedstrijd tegen Ierland (gewonnen na strafschoppen) maakte de verdediger nog mee via de zijlijn, maar in de Nations League-wedstrijd tegen Schotland maakte de mandekker zijn rentree in het nationale elftal. Ninaj speelde uiteindelijk de negentig minuten vol, maar kon niet voorkomen dat hij en zijn landgenoten met 1-0 verloren. 

Slowakije – Ierland 0-0 (w.n.s.)
Schotland – Slowakije 1-0
Slowakije – Israël 2-3

Emil Hansson
Hansson mocht zich in Zweden bij de U21 melden voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen de leeftijdsgenoten Luxemburg en Armenië. De aanvaller viel in beide duels in, welke met overtuigende cijfers werden gewonnen. In het duel met Armenië liet de Zweed een visitekaart achter. Hansson had slechts een kwartier nodig om een hattrick achter zijn naam te noteren. 

Zweden U21 – Luxemburg U21 4-0
Zweden U21 – Armenië U21 10-0

Lisandro Semedo
Hoewel Semedo zijn jeugdinterlands afwerkte voor Portugal, is de flankspeler inmiddels international van Kaapverdië. In de wedstrijd tegen Andorra bleef de aanvaller nog op de bank, maar tegen Guinee kon Semedo toch een persoonlijk succes vieren. De 24-jarige Fortunees scoorde het enige doelpunt voor de Kaapverdische formatie. Het was tevens de eerste treffer in het shirt van de nationale ploeg.

Andorra – Kaapverdië 1-2
Kaapverdië – Guinee 1-2

Samuel Moutoussamy
Moutoussamy sloot zich later aan bij de nationale ploeg om tijdig zijn transfer naar Fortuna Sittard af te ronden. De middenvelder kwam in de tweede oefenwedstrijd tegen Marokko in actie en ontpopte zich aan Congolese zijde tot Man of the Match. De wedstrijd tegen de Noord-Afrikanen werd met 1-1 gelijkgespeeld. 

Burkina Faso – DR Congo 3-0
Marokko – DR Congo 1-1