Iñigo Córdoba maakt overstap naar Fortuna Sittard

Fortuna Sittard heeft opnieuw toegeslagen op de zomerse transfermarkt. Iñigo Córdoba maakt transfervrij de overstap naar Sittard, waar de buitenspeler een contract heeft getekend voor twee seizoenen. In de verbintenis is een optie opgenomen voor een extra seizoen. De 25-jarige Spanjaard gaat spelen met rugnummer 7.

Sjoerd Ars, technisch manager, over de komst van Córdoba: “We zijn enorm trots dat de handtekeningen inmiddels staan. Iñigo had de keuze uit verschillende aanbiedingen, maar gelooft in onze ambities. Dat we hem uiteindelijk toch weten vast te leggen is een mooie bevestiging van de stappen die we als club maken.” 

Córdoba blijft met deze overstap behouden voor de Eredivisie. De voormalig jeugdinternational was in het afgelopen seizoen een van de uitblinkers bij Go Ahead Eagles, dat hem huurde van Athletic Bilbao. Het contract bij zijn Spaanse werkgever werd deze zomer ontbonden, waardoor de linkspoot transfervrij opzoek kon naar een nieuwe club. Córdoba kwam in zijn carrière uit voor Athletico Bilbao, Deportivo Alaves en recent dus voor de competitiegenoot uit Deventer.