Belangrijke informatie wedstrijdbezoek

Fortuna Sittard trapt vanavond het nieuwe Eredivisie-seizoen af met een thuiswedstrijd tegen FC Twente. Een wedstrijd waar wij na bijna een jaar afwezigheid weer onze trouwe supporters mogen ontvangen in het stadion. Om er voor te zorgen dat iedereen goed voorbereid naar het stadion komt, volgt hier alle praktische en belangrijke informatie voor de wedstrijd van vanavond. 

openingstijden stadion

Het stadion is vanavond 1,5 uur voor aanvang van de wedstrijd geopend. Dit houdt in dat de toegangspoorten vanaf 18.30u geopend zijn. Om een soepele doorstroom te realiseren wordt iedereen gevraagd om ruim voor het eerste fluitsignaal aanwezig te zijn. Vanwege de controle op zowel het wedstrijdticket als de controle op een geldig coronabewijs wordt er meer drukte verwacht rondom de ingangen van het stadion. 

coronacheck-app

Alle bezoekers vanaf 13 jaar dienen bij binnenkomst een geldige QR-code te tonen in de CoronaCheck-App. Deze is te tonen via de telefoon of door de QR-code te printen. Deze is op drie manieren te verkrijgen:

  • Indien de bezoeker recent negatief getest is op corona (testuitslag max. 24 uur oud);
  • Indien de bezoeker volledig gevaccineerd is tegen corona (twee weken na de laatste prik);
  • Indien de bezoeker in het bezit is van een herstelbewijs.

Let op: een stempel in het gele boekje geldt NIET als een officieel bewijs. 

Het testen dient te gebeuren via Testen voor Toegang.  Heb jij nog geen afspraak? Plan jouw afspraak dan snel in via Testen voor Toegang

Let op: een coronatest van de GGD dient NIET als geldig toegangsbewijs om het stadion in te komen!

Coronaregels in het stadion

De volgende regels zijn van toepassing in het stadion:

  • Binnen in het stadion mag de 1,5m worden losgelaten en hoeft er geen afstand te worden gehouden;
  • Desinfecteer de handen bij binnenkomst;
  • Er geldt een aangescherpt tassenbeleid. Alleen tassen van A4 formaat (30cm x 21cm x 20cm) of kleiner worden toegelaten in het stadion;
  • Volg te allen tijde de instructies van het veiligheidspersoneel en overige medewerkers op;
  • Het is verplicht om de juiste ingang te nemen (zie onderstaande plattegrond en vermelding van de ingang op de tickets).

digicard & membercard

In de afgelopen week heeft het overgrote deel van onze members zijn digicard en membercard per post thuis ontvangen. Helaas hebben we ook moeten concluderen dat nog niet alle verstuurde memberships zijn afgeleverd. Desondanks is het altijd mogelijk om, ondanks de afwezigheid van een fysiek toegangsbewijs, het stadion te betreden. 

Mocht jij nog niet in het bezit zijn van een geldig toegangsbewijs terwijl je hier wel recht op hebt, kan gebruik worden gemaakt van de QR-code in de Fortuna Sittard-app. Deze geeft eveneens toegang tot het stadion tijdens thuiswedstrijden van de club. Mocht je de Fortuna App nog niet hebben, kunt u deze downloaden via de Playstore (Samsung) en App Store (Iphone).

Klik hier voor een volledig overzicht van het stappenplan om de QR-code zichtbaar te krijgen in de App van Fortuna Sittard.

wedstrijd & catering

Met de terugkeer van het publiek gaan ook de catering punten in het stadion weer open. Het assortiment is in de afgelopen periode uitgebreid. De betalingen in het komende seizoen zullen weer worden gedaan met de betaalkaart en de DiGiCard.

Betaalkaart (DiGiCard) en munten
De DiGiCard is voor members online op te waarderen via Mijn Fortuna. Mocht jij een nieuwe DiGiCard hebben ontvangen en nog tegoed hebben staan op de oude DiGiCard, dan is dit tegoed over te zetten aan de kassa bij de catering punten. Daarnaast is het ook altijd mogelijk om tijdens kantooruren dit tegoed over te laten zetten bij de receptie van het stadion. Indien je niet in het bezit bent van een DiGiCard, is een reguliere betaalkaart aan te schaffen bij een van de kassa’s in het stadion. Hiervoor wordt een borg gevraagd van €2,50. Met deze kaart is het niet mogelijk om online op te waarderen, dit dient te gebeuren bij een van de kassa’s. Het blijft tot 1 januari 2022 tevens mogelijk om met de groene munten te betalen. 

Korting voor members
Alle members ontvangen zoals eerder gecommuniceerd structureel 5% korting op aankopen bij de catering punten binnen het stadion. Let op: deze korting kan alleen worden toegepast bij betalingen met de DiGiCard. 

Pilot
In de komende periode wordt er gewerkt met een pilot, waarbij de catering punten tot 15 minuten na de wedstrijd open blijven. Daarnaast wordt er service verleend in de grachten en op de tribunes met behulp van bierrugzakken en bellytrays met zoetigheid. 

parkeren

Indien je besluit de wedstrijd te bezoeken met de auto, is het belangrijk om te weten dat er vanuit de gemeente structureel wordt gehandhaafd op het onjuist parkeren tijdens wedstrijddagen. Zet daarom de auto op een van de toegewezen parkeerplaatsen in de omgeving van het stadion, te vinden door de signing te volgen. 

Parkeren is mogelijk op onder andere P4 en P5. Voor deze parkeerplaatsen geldt een parkeertarief van €3,-