Fortuna Sittard huurt Mossouai en Ribeiro van Excelsior
‹‹ terug

31.01.2011

Fortuna Sittard heeft zich tot het einde van het seizoen versterkt met Karim Mossaoui (22) en Jerson Ribeiro (22). De middenvelders zijn afkomstig van Excelsior en worden op huurbasis overgenomen. Wim Dusseldorp over de versterkingen: "Zowel Karim als Jerson hebben aangetoond het niveau van de eerste divisie prima aan te kunnen. De mogelijkheid deed zich voor om hen op huurbasis over te nemen, dus dat was een mooie kans voor ons om hen aan de selectie toe te voegen."

 

"Het zijn beiden jongens die regelmatig hun opwachting hebben gemaakt bij Excelsior, maar die in deze fase, waarin Excelsior strijdt voor lijfsbehoud in de eredivisie, weinig aan spelen toekomen. Voor hun ontwikkeling was het beter om ze te laten spelen en wij denken hun kwaliteiten goed te kunnen gebruiken."

"Het zijn spelers die hun opleiding bij Feyenoord hebben genoten, dus met het voetballend vermogen zit het wel goed. Ook hun technische vaardigheid is prima. We denken dan ook dat we na het aantrekken van Paddy John ook met deze spelers weer andere kwaliteiten in huis hebben gehaald dan datgene dat we al in huis hadden."

Mossaoui kwam tot dusver 35 maal uit voor de Kralingers, waar de teller van Ribeiro staat op 23 optredens.