Heracles Almelo neemt Emil Hansson over van Fortuna Sittard

Emil Hansson vervolgt zijn loopbaan bij Heracles Almelo. De 23-jarige Zweed is een meerjarig contract overeengekomen met de club uit Overijssel. Het contract van de aanvaller liep nog door tot medio 2024, waardoor Fortuna Sittard een transfersom overhoudt aan de overstap.

Sjoerd Ars, technisch manager, licht het vertrek toe: “We zijn Emil erg dankbaar voor de periode dat hij bij ons is geweest. Uiteindelijk is het niet het succesverhaal geworden waar iedereen op had gehoopt en daardoor was zijn perspectief op speelminuten op dit moment minimaal. Deze deal is uiteindelijk voor alle partijen het beste en hopelijk kan Emil zijn carrière met deze overstap weer een nieuwe boost geven.” 

Hansson werd in de zomer van 2020 toegevoegd aan de selectie van Fortuna Sittard, dat de jeugdinternational overnam van Hannover 96. In twee seizoenen kwam de vleugelspeler tot 47 wedstrijden in het Sittardse geel-groen, waarvan elf in de huidige jaargang. In totaal stokte de teller op twee doelpunten en vier assists.