Harmen Kuperus nieuwe keeperstrainer Fortuna Sittard

Harmen Kuperus versterkt met ingang van het nieuwe seizoen de technische staf van Fortuna Sittard. De oud-doelman, momenteel nog werkzaam bij Go Ahead Eagles, gaat aan de slag als keeperstrainer. De 44-jarige Fries tekent in Sittard een contract voor één seizoen, met de optie voor een extra voetbaljaar.

Kuperus had een aflopend contract in Deventer. “In de afgelopen periode heb ik positieve gesprekken gevoerd met Sjors en Sjoerd. De ambities en werkwijze sluiten uitstekend aan bij die van mij, net als de manier van denken over het ontwikkelen van spelers. Ik ben blij dat ik mijn periode bij Go Ahead Eagles met een promotie heb kunnen afsluiten en kijk uit naar deze nieuwe stap in mijn carrière.”

Sjoerd Ars is tevreden met de komst van Kuperus. “Harmen past uitstekend in het plaatje dat we vooraf hadden geschetst; een pro-actieve en innovatieve keeperstrainer die thuis is in het werken met data en analyses. En uiteraard ook niet onbelangrijk, hij heeft een uitstekende trackrecord in het beter maken van doelmannen. Zijn visie sluit aan op dat van ons. Uiteraard zijn we enorm trots dat we Harmen kunnen toevoegen aan de staf.” 

De carrière van Kuperus bracht hem langs diverse amateur- en profclubs. In 2013 begon de Sneekenaar als keeperstrainer bij sc Heerenveen en was hij door de jaren heen in diezelfde rol werkzaam bij OH Leuven, KV Mechelen en Go Ahead Eagles. Met de komst van Kuperus keert Patrick Creemers terug naar de jeugdopleiding, al blijft de Belg wel betrokken bij het eerste elftal.