George Cox blijft verbonden aan Fortuna Sittard

George Cox staat ook de komende seizoenen onder contract bij Fortuna Sittard. De linksback wordt definitief overgenomen van Brighton & Hove Albion, de club waarvan hij afgelopen seizoen werd gehuurd. Een langer verblijf hing al geruime tijd in de lucht en onlangs werden de laatste formaliteiten afgerond. Cox tekent voor drie seizoenen.

De Engelsman groeide op bij de club uit Brighton, maar debuteerde uiteindelijk in het profvoetbal als huurling in het shirt van Northampton Town. Een verhuurperiode aan Fortuna Sittard volgde. De verdediger kwam afgelopen seizoen tot 23 wedstrijden. Het enige doelpunt in geel-groene dienst scoorde Cox in het laatste duel voorafgaand aan de onderbreking, tegen PEC Zwolle.

Cox kijkt uit naar een langer verblijf in Sittard. “Ik ben de club ontzettend dankbaar voor de kans die ze mij geven,” steekt de linkspoot van wal. “Ik heb het in het afgelopen seizoen enorm naar mijn zin gehad bij Fortuna Sittard. Het voelt vertrouwd en ik ben blij dat ik me hier verder kan ontwikkelen als speler. Ik kijk uit naar de jaren die volgen.”

Technisch manager Sjors Ultee is eveneens tevreden dat de club langer over Cox kan beschikken: “George heeft afgelopen seizoen een goede ontwikkeling doorgemaakt en wij hebben er alle vertrouwen in dat hij nog veel meer stappen kan maken bij ons. Dat vertrouwen hebben we ook meteen na het seizoen uitgesproken door de optie te lichten. We zijn blij dat George nu definitief is vastgelegd.”