Geen winnaar bij Fortuna Sittard tegen Emmen

Fortuna Sittard is zaterdag in de thuiswedstrijd tegen FC Emmen blijven steken op een 0-0 gelijkspel. Het niveau van met name de tweede helft was bedenkelijk, de aandacht ging zich na afloop vooral uit naar een strafschopmoment in de eerste helft.  

Na ongeveer twintig minuten ging Amadou Ciss neer in het strafschopgebied van Emmen. Scheidsrechter Manschot liet doorspelen, ook de VAR greep niet in. Tot verbazing van veel mensen in het stadion. Fortuna coach Sjors Ultee na afloop: “Dat was zeker een discutabele beslissing. Vooral als de scheidsrechter zelf in de rust aangeeft dat hij ingrijpen van de VAR in deze situatie niet onlogisch had gevonden.” Ook bij een tweede situatie kreeg Fortuna Sittard niet het voordeel van de twijfel, toen werd Felix Passlack bij een snelle aanval door Glenn Bijl onderuitgehaald. 

Weinig echte kansen 

De belangen waren groot, in het programmaboekje werd het duel als ‘zes punten wedstrijd’ omschreven. Emmen kwam het beste uit de startblokken, een vrije trap van Bijl ging maar net over. Na een snelle aanval over diverse schijven kwam Lorenzo Burnet in scoringspositie, hij mikte echter op de paal. Maar ook de thuisclub noteerde enkele grote kansen. Mark Diemers bediende vanaf de linkervleugel Vitalie Damashkan uiterst fraai, de spits werkte de bal van dichtbij echter naast. Diemers zelf zag een mooi afstandsschot op de lat uiteen spatten.  

Meer spannend dan fraai 

De spanning was in het stadion goed voelbaar, de Fortuna supporters gingen na rust nog maar een keer fel achter hun ploeg staan. Verdedigend speelde Fortuna Sittard goed, keeper Alexei Koselev hoefde in de tweede 45 minuten niet één keer handelend op te treden. Aanvallend kon Fortuna pas in de slotfase echt gevaarlijk worden. Clint Essers was tot twee keer toe dicht bij een doelpunt. De goed spelende rechtsback zag een schot gestopt door doelman Dennis Telgenkamp. Even later kopte deze zelfde Essers na een vrije trap van Mark Diemers de bal hard in de korte hoek. Opnieuw toonde de doelman van de gasten zijn kwaliteiten. In de zes minuten extra tijd kreeg Fortuna verdediger Branislav Ninaj van scheidsrechter Jeroen Manschot de tweede gele kaart van de avond, na te opzichtig protesteren. De gasten konden in de resterende tijd geen voordeel halen uit de man meer situatie.