Jong Fortuna Sittard blijft voor derde maal ongeslagen

Jong Fortuna Sittard heeft de mini-competitie afgesloten met een 2-2 gelijkspel tegen N.E.C. Nijmegen. De ploeg van Robby Alflen speelde in totaal drie wedstrijden in de reservecompetitie, waarin het ook aantrad tegen Almere City en MVV Maastricht. De reserves spelen nog één wedstrijd, tegen de nummer een of twee uit de andere groep. De tegenstander is afhankelijk van de inhaalwedstrijd tussen MVV Maastricht en N.E.C.

De Sittardse formatie trapte de competitie af tegen het Almere City van oud-international Hedwiges Maduro. Aan de hand van Paul Gladon en Tunahan Tasci werd er een klinkende overwinning geboekt: 6-1. Gladon was vier maal trefzeker, Tasci maakte de overige twee doelpunten. 

 In de tweede wedstrijd was provinciegenoot MVV Maastricht de tegenstander. Met Fortuna-huurlingen Joshua Wehking en Arian Kastrati in de basis, moest de ploeg uit de Limburgse hoofdstad eveneens zijn meerdere erkennen in Fortuna. Tijjani Noslin, Richie Musaba en Tasci maakten de doelpunten in de met 1-3 gewonnen ontmoeting. 

De wedstrijd tegen N.E.C. Nijmegen was de laatste in de minicompetitie. Noslin ontpopte zich in dat duel tot matchwinner met twee treffers. Door de 2-2 eindstand staat Fortuna Sittard op dit moment bovenaan met zeven punten. Bij een overwinning voor de Nijmegenaren, komt de ploeg in punten op dezelfde hoogte als Fortuna Sittard. Het doelsaldo van de Sittardse formatie is +2 ten opzichte van de directe concurrent.