Frank Demouge completeert staf Fortuna Sittard

Fortuna Sittard heeft zijn staf voor het komende seizoen compleet. Frank Demouge wordt, in de rol van spitsentrainer, per direct toegevoegd aan het team. De 39-jarige Nijmegenaar, in het afgelopen seizoen werkzaam bij VVV-Venlo, heeft zich tot medio 2022 aan de club verbonden. 

Daarmee blijft Demouge actief in Limburg: “Ik ben enorm trots dat ik komend seizoen aan de slag kan bij Fortuna Sittard. Dit is een mooie stap vooruit die uitstekend aansluit op persoonlijke ambities om te blijven groeien als trainer. Dat ik actief blijf in Limburg, waar ik tevens woonachtig ben, is een fijne bijkomstigheid. Ik kijk er naar uit om vanmiddag op het trainingsveld te staan en de handen uit de mouwen te steken.” 

Met de komst van Demouge wordt een nieuwe specialisatie toegevoegd aan de staf. “De komst van Frank is een mooie vervolgstap in ons proces, waarbij we inzetten op het ontwikkelen van spelers op individueel- en teamniveau,” aldus een tevreden Sjoerd Ars, technisch manager aan Sittardse zijde. “Zijn expertise gaat ons verder helpen in dit professionaliseringstraject. Daarnaast heeft Frank bewezen spelers aanzienlijk beter te maken, met als kers op de taart de topscorerstitel voor Giorgos Giakoumakis in het afgelopen seizoen.” 

Demouge is gepokt en gemazeld in de Eredivisie. De voormalig centrumspits speelde 243 wedstrijden op het hoogste niveau, waarin hij goed was voor 66 treffers. Na zijn actieve carrière bekleedde Demouge de rol van spitsentrainer al bij N.E.C. Nijmegen en VVV-Venlo.