Fortuna zet ongeslagen reeks voort in De Kuip

Fortuna heeft zaterdag in een volgepakte Kuip een knap gelijkspel behaald tegen Feyenoord. In Rotterdam werd het 1-1. Doelpuntenmaker aan Sittardse zijde was Iñigo Córdoba, die daarmee voor de eerste keer het net wist te vinden in het Sittardse geel-groen. Het was voor Fortuna de zesde opeenvolgende competitiewedstrijd waarin niet werd verloren.

Fortuna kwam al na negen minuten spelen op voorsprong. Dogan Erdogan troefde via een felle interceptie Feyenoord aanvoerder Orkun Kökcü af, waarna de bal via Oguzhan Özyakup bij Burak Yilmaz in het strafschopgebied belandde. Diens schot kwam via twee verdedigers van de thuisclub voor de voeten van Córdoba, deze haalde snoeihard uit: 0-1.

Feyenoord had veel moeite met het compact spelende Fortuna en kwam nauwelijks tot kansen. Een schot in de korte hoek van Dávid Hancko werd vrij gemakkelijk door doelman Ivor Pandur gepareerd, Kökcü schoot van afstand recht in de handen van de opnieuw uitblinkende keeper. In de omschakeling waren de beste kansen voor de Limburgse bezoekers. Na een sublieme pass van Özyakup kwam Burak in kansrijke positie, zijn schot verdween in het zijnet. Een aantal keren was Fortuna in de eindpass onnauwkeurig, waardoor écht grote kansen verder achterwege bleven.

Bij aanvang van de tweede helft voerde Feyenoord drie wissels door. Al na 33 seconden in het tweede bedrijf was de gelijkmaker een feit. Na slecht uitverdedigen aan de kant van Fortuna lag de bal plotseling voor de voeten van Javairo Dilrosun. Met zijn linkervoet haalde de bitenspeler vanaf de rand van het strafschopgebied hard uit: 1-1. Het legioen in het uitverkochte stadion ging nu massaal achter de thuisclub staan, Fortuna had in de fase na de gelijkmaker veel moeite om overeind te blijven. Het lukte Kökcu, Patrick Walemark, Sebastian Szymanski en opnieuw Dilrosun echter niet om doelman Pandur voor een tweede keer te passeren.

Na 75 minuten een nieuwe vervanging bij de thuisclub, Igor Paixao kwam in het veld voor Quinten Timber. De kleine Braziliaan kreeg in het slotkwartier twee enorme kansen met zijn hoofd om de Rotterdammers alsnog de overwinning te bezorgen. Bij de eerste inzet had de Pandur het geluk dat de bal voorlangs ging, bij de tweede kopbal kon hij redding brengen. In de vierde minuut van de extra tijd nogmaals opwinding voor het doel van Fortuna, een snoeihard schot van Szymanski ging tot opluchting van alles en iedereen centimeters naast de paal. Waardoor de mooie reeks van Fortuna wederom een vervolg kreeg.

Opstelling:
Pandur, Pinto, Navarro, Guth, Cox, Úmaro (61′ Vita), Ozyakup (90′ Bassett), Dogan, Cordoba (68′ Ferati), Seuntjens (90′ Gladon) en Burak.