Fortuna Vrouwen wint ook op bezoek bij Excelsior

Fortuna Vrouwen heeft ook aan de zevende speelronde in de Azerion Vrouwen Eredivisie drie punten overgehouden. Ditmaal waren de Fortunezen te sterk voor Excelsior. De Rotterdammers werden met 0-5 verslagen. De wedstrijd, die gespeeld werd op het sportcomplex van DCV, werd met vijftien minuten verlaat door verkeerdshinder. In Krimpen aan de IJssel wisten Jarne Teulings, Feli Delacauw, Dana Foederer één maal te scoren, aanvoerster Tessa Wullaert kwam met twee doelpunten op gelijk hoogte met club topscorer Charlotte Hulst.

Het regende vanaf het begin kansen voor Fortuna. Het duurde dan ook niet lang tot de score werd geopend; in de zesde minuut schoot Teulings de 0-1 binnen om aangeven van Moïsa van Koot. Ook daarna volgden de kansen elkaar in rap tempo op. Wullaert, die de bal linksonder in het doel schuift, verdubbelde uiteindelijk de voorsprong in de achttiende minuut. Vlak voor rust is het opnieuw Wullaert die het net weet te vinden, de voorzet komt iets ongelukkig aan maar de aanvalsleider weet haar voet achter de bal te krijgen en rond af met een moeilijke volley.

Na de thee begon Excelsior meer weerstand te bieden en weet zelfs uit een vrijetrap de bal op de lat te schieten. Slechts enkele minuten later pakt Fortuna de draad alweer op. Delacauw is de eerste die in de tweede helft weet te scoren, in de 56ste minuut tikt ze een voorzet van kersverse Oranje Leeuwin Alieke Tuin binnen. De bal wordt van vijf meter binnen het strafschopgebied ingeschoten en laat de keeper van de Kralingse club kansloos. Vijf minuten later is het slotakkoord voor Foederer, die met een een schot op doel de vijfde van de avond maakt.

Een regenachtig duel eindigt met een 0-5 overwinning voor de ploeg van Roger Reijners die daarmee de winreeks verlengt van vier naar vijf.

Opstelling:
Lemey, Van Koot (71’ Hildur Antonsdóttir), Knol, Van Diemen, Tuin, Van Heeswijk (83’ Erman), Foederer, Delacauw (71’ Huizenga), Teulings, Hulst, Wullaert.