Fortuna Vrouwen wint derde wedstrijd op rij in Eredivisie

De tweede thuiswedstrijd van Fortuna Vrouwen eindigde zaterdagmiddag in een 3-0 overwinning, de ploeg van Roger Reijners was te sterk voor het bezoekende ADO Den Haag. Met de overwinning op de Hagenezen gaat de Sittardse formatie over de bezoekers heen op de ranglijst en schuiven ze door naar de vierde plek. Waar het team moeizaam begon aan het seizoen hebben ze uit de laatste drie duels negen punten behaald.

Aan het begin van de wedstrijd was de intentie van de thuisploeg duidelijk: winnen. De equipe van de Roermondse oefenmeester begon sterk aan de wedstrijd. Charlotte Hulst werd al na drieëntwintig minuten een-op-een gezet, maar wist de bal niet tussen de palen te krijgen. Drie minuten na het eerste wapenfeit van de thuisploeg creëerde diezelfde Hulst wederom een kans. Met een fraaie dribbel door de verdediging loste ze een schot van buiten de zestien die de keepster van ADO maar net tegen de lat wist te keren.

Drie keer is scheepsrecht! In de 33ste minuut van de wedstrijd scoorde Hulst de openingstreffer, hiermee is ze ook de eerste Fortunees ooit die in de Azerion Eredivisie een doelpunt maakt voor de geelgroene. Tessa Wullaert kreeg wederom de assist op haar naam. Tien minuten voor rust kreeg Hulst de kans om de voorsprong te verdubbelen, Anna Knol trok de bal voor maar Hulst wist de bal niet op doel te krijgen. 

Zeven minuten na rust werd een dieptebal van Moisa van Koot doorgekopt door Feli Delacauw, die de flegmatieke buitenspeler met rugnummer 14 wederom een enorme kans gaf om te scoren. Hulst kapte met haar rechterbeen de verdediger uit en legde de bal klaar voor haar linkervoet die hem prachtig om de keepster heen krulde, 2-0.

Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd maakte Hulst haar hattrick compleet, met een assist van de ingevallen Hanna Huizenga tikte Hulst de bal binnen voor de allereerste hattrick van Fortuna Vrouwen in de Azerion Eredivisie.