Fortuna Vrouwen scoort 'hattrick' op Nederlandse markt

Na een lange aanloopperiode, begint Fortuna Sittard Vrouwen ook voor de buitenwereld gestalte te krijgen. Het ontbrak tot op heden nog aan presentatie van speelsters voor het seizoen 2022/2023, maar daar komt vanaf vandaag verandering in. Onlangs werd een heuse hattrick gescoord op de Nederlandse markt, daar Fortuna Vrouwen zich verzekerde van de diensten van Hanna Huizenga, Charlotte Hulst en Alieke Tuin.

Hanna Huizenga

De eerste speelster van Fortuna Sittard Vrouwen luistert naar de naam Hanna Huizenga. De 16-jarige aanvalster maakte het afgelopen seizoen haar debuut in het betaalde voetbal. Dit deed de Groningse in het shirt van SC Heerenveen, de club waarvan ze deze zomer wordt overgenomen. De jeugdinternational van de Oranje Leeuwinnen heeft haar handtekening gezet onder een verbintenis voor twee seizoenen.

Charlotte Hulst

Charlotte Hulst verlaat VV Alkmaar voor een avontuur in Sittard. De 19-jarige aanvalster kwam de afgelopen twee seizoen in actie voor het vrouwenelftal van de Noord-Hollandse formatie. In totaal kwam ze tot ruim dertig wedstrijden in het Alkmaarse blauw. Eerder kwam ze in actie voor Telstar. Hulst ligt tot medio 2024 vast in het Fortuna Sittard Stadion.

Alieke Tuin

Hulst maakt de overstap samen met teamgenoot Alieke Tuin. De 21-jarige buitenspeelster komt in de huidige jaargang eveneens uit voor VV Alkmaar, dat haar in de zomer van 2021 overnam van SC Heerenveen. Voor die club maakte Groningse haar debuut in het betaalde voetbal. Tuin heeft -net als haar nieuwe collega’s- haar handtekening gezet onder een verbintenis voor twee seizoenen.