Fortuna Vrouwen pikt 'beste doelvrouw' op in Serie A

Fortuna Vrouwen heeft het keepersgilde uitgebreid met Diede Lemey. De Belgische sluitpost komt over van het US Sassuolo. Door haar prestaties bij de Italiaanse ploeg werd de 25-jarige goalie na afloop van het afgelopen seizoen uitgeroepen tot de beste doelvrouw van de Serie A. De international tekent voor één seizoen in Sittard.

Bo Breukers, verantwoordelijk voor het samenstellen van de selectie van Fortuna Vrouwen, toont zich eveneens content: “Diede kan ondanks haar jonge leeftijd al terugkijken op een prachtige carrière. De individuele prijs die ze onlangs heeft gepakt is daarvan een tastbaar bewijs. Wij zijn enorm blij dat Diede voor ons heeft gekozen en kijken uit naar het komende debuutseizoen.”

Lemey stond op dertienjarige leeftijd al onder de lat bij tweedeklasser Egem. In 2012 maakte ze de overstap naar Anderlecht om vervolgens via Verona en Atalanta neer te strijken in Sassuolo. In totaal stond de keeper al ruim honderd competitiewedstrijden onder de lat. Een bijzonder feitje: met Lemey haalt Fortuna Vrouwen opnieuw een voetbalster uit Tielt. De eerder aangekondigde Tessa Wullaert komt eveneens uit de Belgische stad met 15.000 inwoners.