Fortuna Vrouwen onderuit in laatste wedstrijd van 2022

De indrukkende ongeslagen van overwinningen van Fortuna Vrouwen is zondagmiddag abrupt ten einde gekomen. Regerend landskampioen FC Twente was met 6-0 te sterk voor de ploeg van hoofdtrainer Roger Reijners, al was de uitslag enigszins geflatteerd. Het was de eerste nederlaag na een reeks met zes overwinningen en een gelijkspel. 

Waar de eerste kans in de wedstrijd nog voor Fortuna was, was het FC Twente dat na negen minuten de score opende. Ook na de openingstreffer kreeg Fortuna Vrouwen kansen, maar het was de thuisploeg die opnieuw de trekker overhaalde: topscorer Fenna Kalma en Marisa Olislagers zorgden nog voor het rustsignaal voor een comfortabele 3-0 voorsprong voor FC Twente. 

In de tweede helft was het opnieuw Fortuna die de eerste kans noteerde, via Tessa Wullaert. Ook dit keer is het echter FC Twente dat wél tot scoren komt. Na een uur spelen scoort Kalma haar tweede én de vierde voor Twente. Renate Jansen en Bente Jansen maakten in het restant van de wedstrijd het scoreverloop nog pijnlijker voor de Sittardenaren: 6-0. Daardoor sluit Fortuna Vrouwen een succesvol kalenderjaar in mineur af. 

Opstelling: Lemey, Van Diemen, Knol, Antonsdóttir, Foederer, Tuin, Hulst (75’ Iliano), Van Heeswijk (62’ Huizenga), Teulings, Wullaert, Delacauw