Fortuna Vrouwen leveren puike prestatie met winst op PSV

Fortuna Vrouwen heeft de eerste stunt in het nog prille seizoen te pakken. De ploeg van hoofdtrainer Roger Reijners won zaterdagmiddag met 0-2 van topclub PSV, dat het afgelopen seizoen als derde eindigde. Tessa Wullaert en Hanna Huizenga waren verantwoordelijk voor de Sittardse treffers. Door de overwinning stoot Fortuna door naar plek vijf.

Het duel kwam langzaam op gang, al nam PSV vanaf het eerste fluitsignaal het initiatief. De betere kansen waren dan ook voor de thuisclub. Het spelbeeld veranderde enigszins naar ruim twintig minuten voetballen. Fortuna verscheen wat meer op de helft van PSV en beloonde zichzelf via Wullaert. De Belgische spits schoot de bal onberispelijk achter PSV-goalie Lisan Alkemade. De marge had voor het rustsignaal via de voet van Charlotte Hulst verdubbeld moeten worden. Na een strakke voorzet van Wullaert leek het een kwestie van binnentikken, echter ging de bal voorlangs. 

PSV ging direct na de theepauze nadrukkelijk opzoek naar de gelijkmaker en kreeg hier een aantal goede kansen voor. De Brabanders waren onder meer dichtbij uit een scrimmage, welke ontstond na een hoekschop. Met het eindsignaal in zicht werden de ruimtes groter. Met nog tien minuten op de klok was Huizenga al dichtbij. De 17-jarige aanvalster zag haar inzet via de keeper op de paal verdwijnen. Het was een waarschuwing, want vijf minuten later was Huizenga alsnog trefzeker. Het was opnieuw Wullaert die aan de basis lag van de Sittardse treffer. Amber van Heeswijk ontfutselde de bal op de helft van PSV, waarna een bekeken bal door de defensie van Wullaert een niet te missen kans opleverde. En die werd ook niet gemist: 0-2. 

Opstelling:
Lemey, Van Koot, Knol, van Diemen, Tuin, Van Heeswijk, Foederer, Delacauw (79′ Antonsdottir), Hulst (70′ Huizenga), Wullaert en Teulings.