Fortuna Vrouwen heeft geen kind aan Heerenveen

Fortuna Vrouwen dendert maar door. Het team van hoofdtrainer Roger Reijners won vrijdagavond voor de vierde keer op rij in de Azerion Vrouwen Eredivisie, ditmaal werden de dames van Heerenveen aan de zegekar gebonden. De geel-groenen wonnen met klinkende cijfers: 5-1. Moïsa van Koot, Tessa Wullaert, Jarne Teulings, Dana Foederer en Hanna Huizenga verschenen op het wedstrijdformulier.

Al vanaf de beginfase was Fortuna de bovenliggende partij. De kansen volgden elkaar in rap tempo op, waarbij de grootste voor Huizenga was. De inzet van de jonge aanvalster was buiten bereik van Heerenveen-goalie Jasmijn Resink, maar trof paal. Enkele minuten later kwam ook Wullaert in kansrijke positie. De Belgische spits werd bij haar poging naar beneden gewerkt, de scheidsrechter beoordeelde de verdedigende actie als reglementair. 

De ban werd uiteindelijk pas tien minuten voor het rustsignaal gebroken. Van Koot stond volledig vrij en kreeg zo de kans om een hoekschop van Wullaert naar de verre hoek te sturen: 1-0. De marge leek kort na de openingstreffer al verdubbeld te kunnen worden door Charlotte Hulst. De aanvalster -in de laatste drie wedstrijden goed voor vijf treffers- kreeg haar voet net niet tegen de bal, waardoor deze voor het doel langs verdween. Uiteindelijk was het Wullaert die op slag van rust toch de marge naar twee tilde. De aanvalster profiteerde optimaal door te anticiperen op een keepersfout: 2-0.

Direct na de theepauze pakten Fortuna Vrouwen de draad weer op. Een strakke voorzet van Alieke Tuin werd door Wullaert slechts aangeraakt, waardoor de bal voor de voeten verscheen bij landgenoot Teulings. Die kon van dichtbij eenvoudig haar eerste treffer voor Fortuna binnentikken: 3-0. Na een uur voetballen verscheen er opnieuw een nieuwe naam op het scorebord. Foederer, afgelopen zomer overgekomen van Heerenveen, probeerde het eens van afstand en met succes: 4-0. 

Huizenga kwam als laatste Fortunees op het scorebord. De aanvalster, eveneens overgekomen van de tegenstander, reageerde adequaat nadat teamgenoot Hildur Antonsdóttir de voet niet goed tegen de bal kreeg. Vanaf randje zestien stuurde de jeugdinternational het leer naar de verre bovenhoek: 5-0. Ondanks het eenrichtingsverkeer kreeg Heerenveen toch haar eretreffer. Janneke Ennema werd diep gestuurd en bleef oog-in-oog met Diede Lemey kalm genoeg om de goalie te passeren. Het was meteen de laatste actie van de wedstrijd.

Opstelling:
Lemey, Van Koot, Knol, Van Diemen, Tuin (78′ Erman), Van Heeswijk, Foederer, Teulings, Hulst (64′ Antonsdottir), Wullaert, Huizenga.