Fortuna Vrouwen boekt historische zege op bezoek in Zwolle

De derde speelronde van de Azerion Vrouwen Eredivisie is er voor Fortuna Vrouwen een met een historische lading. Op bezoek bij PEC Zwolle boekte de ploeg van hoofdtrainer Roger Reijners de eerste overwinning op het hoogste niveau. Charlotte Hulst gaat de boeken in als eerste doelpuntenmaker, de aanvalster opende de score in Zwolle.

Na twee nederlagen waren de intenties van Fortuna duidelijk. De geel-groenen begonnen voortvarend aan de wedstrijd. Het eerste doelpunt van de wedstrijd werd dan ook al vroeg genoteerd. Hulst luisterde haar eerste basisplaats op met een treffer. De nummer 14 ontving de bal van Tessa Wullaert en schoof deze achter goalie Tirsa Postma: 0-1. Met een kwartier op de klok was het opnieuw Hulst die opdook voor het Zwolse doel, haar inzet belandde op de lat. Twee minuten later maakte de buitenspeelster alsnog haar tweede. Feli Delacauw zocht de achterlijn op en gunde Hulst een niet te missen kans. PEC Zwolle liet zich echter niet uit het veld slaan. Sterker nog, de thuisploeg wist nog voor het rustsignaal de stand gelijk te trekken. Jeva Walk en Evi Maatman zorgden voor de Zwolse comeback: 2-2. Fortuna kreeg enkele minuten voor de theepauze nog een enorme kans, maar opnieuw stond de lat een Sittards doelpunt in de weg.

In de tweede helft werd al snel duidelijk dat Fortuna orde op zaken wilde stellen. Het was uiteindelijk Moïsa van Koot, notabene oud-speelster van PEC Zwolle, die de trekker overhaalde. Uit een hoekschop van Wullaert volleyde de verdedigster de bal in het Zwolse net. Tien minuten later werd de marge verdubbeld door Delacauw. PEC Zwolle kreeg de bal niet weggewerkt na een afgeslagen hoekschop en zag de bal opnieuw in de doelmond belanden. De keepster had nog een antwoord op de inzet van Wullaert, maar landgenoot Delacauw slaagde er via de rebound wel in het net te laten bollen. De Belgische spits was na twee assists uiteindelijk zelf verantwoordelijk voor de eindstand. Wullaert schoof de bal bekeken langs Postma: 2-5.

Opstelling:
Lemey, Van Koot, Knol, Van Diemen, Tuin, Van Heeswijk (55’ Huizenga), Foederer (87’ Wattilete), Delacauw, Hulst (83’ Wolters), Wullaert en Teulings.