Fortuna Vrouwen bindt ook VV Alkmaar aan de zegekar

Een bijzonder treffen voor onder meer Alieke Tuin en Charlotte Hulst, afgelopen vrijdag kwam oud-werkgever VV Alkmaar op bezoek in Sittard. Met hun nieuwe club, Fortuna Vrouwen, werd er eenvoudig gewonnen. De ploeg van hoofdtrainer Roger Reijners hield dankzij een klinkende 4-0 overwinning de drie punten in het eigen Fortuna Sittard Stadion.

In de openingsfase was het aftasten voor beide ploegen, maar al snel nam Fortuna het initiatief over. Het leverde al vroeg in de wedstrijd een uitgelezen kans op voor Charlotte Hulst, die van dichtbij het leer niet in het net kreeg. Niet veel later kopt Tessa Wullaert de bal eveneens langs de verkeerde kant van de paal. 

De openingstreffer valt uiteindelijk dan toch. Jarne Teulings weet na ruim twintig minuten de thuisploeg op voorsprong te schieten. Vijf minuten later is het opnieuw raak. Moïsa van Koot kopt uit een voorzet van Wullaert een bal bij de tweede pal binnen: 2-0. Ondanks enkele kansen kwam het scorebord niet meer in beweging tijdens de eerste 45 minuten.

Vrijwel direct na de start van het tweede bedrijf was het opnieuw raak. Na een bekeken bal van Amber van Heeswijk kreeg de Belgische topschutter de tijd om de Alkmaarse keepster te verschalken met een bekeken lobbal. Het slotakkoord kwam opnieuw via een Red Flames. Feli Delacauw hoefde alleen nog maar tegen de bal aan te lopen: 4-0.

Diede Lemey wist ook deze wedstrijd haar doel schoon te houden. De Belgische goalie moest enkele keren in actie komen, met als hoogtepunt de redding waarmee de bal uit de kruising werd weggetikt. Door het puntverlies van Feyenoord staat Fortuna Vrouwen nog steviger op de derde positie.

Opstelling: 
Lemey, Van Koot (73’ Hildur Antonsdóttir), Knol, Van Diemen, Tuin, Van Heeswijk (83’ Erman), Foederer, Delacauw, Teulings (70’ Huizenga), Hulst, Wullaert.