Fortuna vernieuwt wagenpark en stapt over op hybride

Maandagmiddag werd het plein voor het Fortuna Sittard Stadion omgetoverd tot een wagenpark. In samenwerking met businesspartner DLM | Dé Lease Maatschappij werden tientallen nieuwe bolides geleverd. Na jarenlange trouwe dienst was het tijd om de MINI in te ruilen voor een gloednieuwe Kia Niro en Kia Pikanto. Daarnaast zal een deel van het wagenpark blijven bestaan uit BMW’s van businesspartner Keram.

Fortuna krijgt daarmee de beschikking over een hybride wagenpark. “We willen er als club uiteindelijk naar toe dat iedereen volledig elektrisch gaat rijden,” licht algemeen directeur Ivo Pfennings toe. “Als club willen we namelijk nadrukkelijk kijken naar de verduurzaming van de bedrijfsvoering. Mobiliteit is hierin een belangrijke pijler, waarmee we met deze hybride autos een mooie eerste stap zetten die we graag op termijn intensiveren. We hebben ook de mogelijkheden om volledig elektrisch te rijden onderzocht, dat bleek door verschillende factoren op dit moment nog geen haalbare kaart. Het voornemen is om bij een volgende update van het wagenpark alsnog over te stappen op volledig elektrisch.”

Jan van Beelen was namens DLM nauw betrokken bij het proces. “We hebben zojuist een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan onze intensieve samenwerking,” laat Van Beelen weten na het overhandigen van de laatste sleutels. “We hebben de afgelopen periode heel goed de wensen van Fortuna in kaart gebracht. De bolides van Kia sloten hier uiteindelijk het beste op aan.”