Fortuna verliest met forse cijfers van Livingston

Fortuna heeft zijn tweede oefenwedstrijd op Turkse bodem verloren. Na een knappe overwinning op Adana Demirspor (2-1), wachtte het Schotse Livingston in de finale van de Titanic Cup. De Britse formatie won met ruime cijfers van de Sittardenaren: 0-3.

De ploeg van hoofdtrainer Julio Velazquez begon zwak aan de wedstrijd. Na ruim zeven minuten wist Livingston te profiteren van een slordigheid in de Sittardse defensie. In eerste instantie kon Yanick van Osch de inzet nog keren, maar op de rebound was de goalie kansloos.

Ondanks de vroege achterstand veranderde er nauwelijks iets aan het spelbeeld. De Schotten bleven de bovenliggende partij zonder nog echt gevaarlijk te worden. Fortuna kwam nauwelijks aan aanvallen toe en moest vooral de strijd aanbinden met de fysiek sterke tegenstander. De schade bleef beperkt tot 0-1.

In de tweede helft kroop Fortuna meer uit zijn schulp, al kwamen ze nauwelijks voor het doel van de tegenstander. Met nog twintig minuten op de klok verdubbelde Livingston de marge, door razendsnel om te schakelen en Van Osch voor de tweede keer te passeren. Het werd uiteindelijk zelfs nog 0-3 door een prachtig afstandschot.

Opstelling:
Van Osch, Pinto, Navarro (84’ Janssen), Guth (46’ Radic), Cox (70’ Tasci), Ferati (46’ Dogan), Cordoba, Vita, Noslin (46’ Umaro), Burak (84’ Van Beijnen) en Gladon (79’ Cisse).