PIJLER 3: FORTUNA IN DE MAATSCHAPPIJ

Fortuna Sittard is een club voor iedereen, ongeacht afkomst, religie, sociale situatie, status of beperking. Door middel van voetbal en Fortuna Sittard als verbindende kracht willen we als club verschillende doelgroepen in de regio bereiken. En een positieve bijdrage leveren aan de samenleving.

Enkele projecten:

 • G-vrienden wedstrijd
  Tweemaal per jaar worden mensen met een (verstandelijke) beperking uitgenodigd om een thuiswedstrijd van Fortuna Sittard bij te wonen.
 • Goede doelen
  Tijdens het seizoen steunen we min. twee goede doelen door middel van een campagne, collecte, het beschikbaar stellen van merchandise, etc.
 • KiKa
  Fortuna Sittard werk samen met de stichting KiKa. Op de hoofdtribune is een elftal oranje stoelen geplaatst. De intentie is om deze stoelen elke thuiswedstrijd te verkopen, de opbrengst van de stoelen is bestemd voor KiKa.

 • FC Robinstijn 
  Fortuna Sittard heeft zich verbonden aan de stichting FC Robinstijn. Deze stichting zet zich in om voetbalwensen van kinderen tussen de 5 en 18 jaar te realiseren. Het betreft daarbij met name kinderen die ernstig- of langdurig ziek zijn geweest of kinderen met een beperking.

 • Fortuna on the Road
  Fortuna Sittard bezoekt regelmatig (zorg)instellingen in de regio. Via een activiteit waarbij het plezier centraal staat wordt een leuke middag bezorgd aan bijvoorbeeld bewoners van een instelling.

 • Petje Af Zuid-Limburg
  Stichting Petje Af (Zuid-Limburg) is een weekendschool, speciaal voor kinderen met wie het niet goed gaat of niet goed dreigt te gaan. Petje af ontvangt 28 zondagen per jaar nieuwsgierige kinderen (10 t/m 14 jaar) en inspirerende gastdocenten (18 tot 80+ jaar). In blokken van vier weken maken de kinderen kennis met zeven verschillende beroepen. De insteek is om samen op zoek te gan naar de talenten en mogelijkheden van elk kind door het aanbieden van nieuwe (leer)ervaringen. 
 • VoetbalPuur 
  We zoeken de samenwerking op met bestuur, jeugdspelers en vrijwilligers van amateurverenigingen. De deelnemende clubs krijgen daarbij onder meer een voetbalclinic voor de jongste jeugd aangeboden, deze wordt verzorgd door spelers van Fortuna Sittard. Tevens organiseert Fortuna Sittard een kaderavond, met als insteek om de jeugdleiders van de amateurclub op een bepaald onderwerp bij te scholen. Ook mogen de leden van de vereniging enkele keren per jaar met korting een thuiswedstrijd van het eerste elftal bezoeken. Jeugdspelers krijgen de mogelijkheid om deel te nemen aan de rustactiviteit (penalty schieten op de reservedoelman) van het eerste elftal tijdens een wedstrijd in het Fortuna stadion.

  Kijk voor meer informatie over VoetbalPuur op www.fortunasittard.nl/fortuna-verbindt/voetbal-puur.
AANMELDEN WHATSAPP

Wil jij exclusieve Fortuna Sittard content rechtstreeks via jouw telefoon ontvangen? Registreer je dan nu voor onze WhatsApp tool.

* ik ga ermee akkoord dat Fortuna Sittard marketing communicatie verstuurt via WhatsApp

@FORTUNASITTARD
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
SAT 23
11
PEC Zwolle - Fortuna Sittard
SAT 30
11
Fortuna Sittard - FC Groningen
SAT 07
12
PSV - Fortuna Sittard
SAT 14
12
Fortuna Sittard - RKC Waalwijk
SAT 21
12
Willem II - Fortuna Sittard
SAT 18
01
Fortuna Sittard - Vitesse
SAT 25
01
Sparta Rotterdam - Fortuna Sittard
SUN 02
02
Fortuna Sittard - sc Heerenveen
STAND EREDIVISIE
11. FC Twente 13 18
12. Sparta Rotterdam 13 16
13. FC Emmen 13 13
14. Fortuna Sittard 13 12
15. ADO Den Haag 13 10
16. PEC Zwolle 13 10
17. VVV-Venlo 13 9
18. RKC Waalwijk 13 4
STRATEGISCHE PARTNERS
DIAMOND BUSINESS PARTNERS
DIVISIEPARTNERS