PIJLER 1: MENSEN STIMULEREN NAAR EEN GEZONDE EN ACTIEVERE LEEFSTIJL

Fortuna Sittard wil mensen (en met name kinderen) stimuleren om meer te gaan sporten en bewegen. We hebben aandacht voor het bevorderen van een gezonde leefstijl in zijn algemeenheid. Fortuna Sittard is een belangrijke partner in de aanpak Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG). Dit is een aanpak om kinderen en jongeren bewust te maken van het belang van gezonde voeding en met maken van de juiste keuzes qua eet- en drinkpatroon. Terugdringen van overgewicht onder kinderen is het einddoel.

 Enkele projecten welke in dit verband worden uitgevoerd zijn:

 • ‘The Daily Mile’ tijdens Smart and Fit week
  Gezond eten en drinken en genoeg bewegen, het aanleren van dit soort zaken op jonge leeftijd is een goede voorbereiding op een verantwoorde leefstijl als volwassene. In het kader van de aanpak Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) gaan Ecsplore en Leerbedrijf Sprint elke week langs bij een basisschool in de regio. Tijdens de Smart & Fit week werken zij met leerkrachten, kinderen en ouders aan een gezonde en actieve leefstijl. Ook Fortuna Sittard is in deze week aanwezig óp de school. Spelers rennen samen met de kinderen The Daily Mile. Het doel is heel simpel: fittere kinderen door 15 minuten per dag (hard)lopen op school! 
 • Fortuna Sittard Smart & Fit krant
  Voorafgaande aan de Smart and Fit week krijgen alle kinderen een Fortuna Sittard gezondheidskrant. Middels deze krant (oplage: 12.500 stuks) komen kinderen op een educatieve en laagdrempelige manier in aanraking met verschillende gezondheidsonderwerpen. Ze kunnen in de krant lezen hoe aanvoerder Wessel Dammers zich voorbereidt op een wedstrijd, welke rol de fysiotherapeut speelt bij het voorkomen van blessures, wat het lievelingseten is van Clint Essers en waarom  Kai Heerings een gezonde leefstijl belangrijk vindt. Check de krant: https://issuu.com/lauraduijf/docs/smart_fit_krant_260x385_def-1047-kl
 • Scholenproject ‘Gezondheidstour Fortuna Sittard’
  Middels de Gezondheidstour Fortuna Sittard ontvangen wij wekelijks groepen 7 en 8 van basisscholen uit de regio in het stadion. Naast een stadiontour mogen de kinderen spelers interviewen én krijgen ze een workshop gericht op het omgaan met geld of het belang van bewegen en gezonde voeding.
 • Stadionbezoek
  Alle kinderen die hebben deelgenomen met de school aan de Gezondheidstour en/of Smart & Fit week worden uitgenodigd om een thuiswedstrijd van Fortuna Sittard te bezoeken.
AANMELDEN WHATSAPP

Wil jij exclusieve Fortuna Sittard content rechtstreeks via jouw telefoon ontvangen? Registreer je dan nu voor onze WhatsApp tool.

* ik ga ermee akkoord dat Fortuna Sittard marketing communicatie verstuurt via WhatsApp

@FORTUNASITTARD
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
SAT 14
12
Fortuna Sittard - RKC Waalwijk
SAT 21
12
Willem II - Fortuna Sittard
SAT 18
01
Fortuna Sittard - Vitesse
SAT 25
01
Sparta Rotterdam - Fortuna Sittard
SUN 02
02
Fortuna Sittard - sc Heerenveen
FRI 07
02
Heracles Almelo - Fortuna Sittard
SAT 15
02
Fortuna Sittard - FC Emmen
SAT 22
02
Feyenoord - Fortuna Sittard
STAND EREDIVISIE
11. Sparta Rotterdam 16 20
12. FC Twente 16 19
13. FC Emmen 16 15
14. Fortuna Sittard 16 15
15. VVV-Venlo 16 15
16. PEC Zwolle 16 13
17. ADO Den Haag 16 12
18. RKC Waalwijk 16 8
STRATEGISCHE PARTNERS
DIAMOND BUSINESS PARTNERS
DIVISIEPARTNERS