Fortuna U21 viert kampioenschap met klinkende overwinning

Het hoogste jeugdelftal, Fortuna U21, heeft zich zaterdag tot kampioen van de najaar competitie in Divisie 4B gekroond. De ploeg van hoofdtrainer Gino Facenna had tegen Spartaan ’20 voldoende aan één punt, maar pakte ook in de twaalfde speelronde de volle buit. Met nog twee wedstrijden te gaan is achtervolger FC Eindhoven op een onoverbrugbare achterstand gezet. 

Fortuna U21 kent een ijzersterk seizoen. De ploeg won tot op heden alle competitieduels, waardoor het niet de vraag was óf ze kampioen zouden worden, maar wanneer. Het kwaliteitsverschil met de competitiegenoten werd ook zaterdag tegen Spartaan ’20 uit Rotterdam weer duidelijk. Door doelpunten van topscorer Namory Ciss en verdediger Stijn Hogervorst stond het team voor rust al met 2-0 voor.

De score werd na rust verder uitgebouwd, de ene treffer nog mooier dan de ander. Jonathan van der Pol wist na een solo vanaf links de verre hoek te vinden, terwijl Cisse de keeper met een bekeken vrijetrap kansloos liet. Mika Peters verscheen eveneens op het scorebord, de middenvelder kon eenvoudig binnenschieten nadat Sam Krawczyk de bal teruglegde. Het slotakkoord was voor Bryant Nieling. De verdediger maakte op prachtige wijze de 6-0, waarbij hij de doelman van ruim vijftig meter wist te verrassen. 

In de komende weken strijden nog twee teams van de Fortuna Academy om het kampioenschap. Fortuna U18 kwam zaterdag aan kop door zelf te winnen, terwijl directe concurrent Helmond Sport verloor. Met nog twee wedstrijden te gaan heeft de ploeg van hoofdtrainer Maurice Hamstra het in eigen handen. Datzelfde geldt voor Fortuna U16, al kunnen die het komend weekend in een onderling duel met SC ’t Zand al beslissen. 

Foto's