Fortuna U16 een overwinning verwijderd van kampioenschap

In navolging van Fortuna U21 kan komende zaterdag ook de U16 van de Fortuna Academy zich tot kampioen kronen. Een overwinning op directe concurrent SC ’t Zand is voldoende om de eerste plek veilig te stellen. De wedstrijd wordt zaterdag om 12:45 gespeeld op het complex van de Tilburgse vereniging.

Voor het team van hoofdtrainer Ahmed Ammi staan nog drie wedstrijden op het programma, waarin het een voorsprong moet verdedigen van drie punten op directe achtervolger SC ’t Zand. De Brabanders hebben één wedstrijd meer gespeeld en moeten zodoende de komende onderlinge ontmoeting winnen om nog kans te maken. Andersom heeft Fortuna U16 aan een overwinning op de Tilburgers dus voldoende. 

Fortuna U18 maakt eveneens kans op het kampioenschap, al is het in de komende speelronde afhankelijk van het resultaat op andere velden. Met nog twee wedstrijden op het programma staan de geel-groenen één punt voor op Roda ’46 en twee op Helmond Sport. Fortuna moet zodoende winnen op bezoek bij ckv Apeldoorn, beide concurrenten moeten punten laten liggen. In de laatste speelronde wacht de topper tegen Helmond.