Fortuna stijgt op ranglijst na overwinning op Volendam

Fortuna heeft zondagmiddag de thuiswedstrijd tegen FC Volendam met 2-0 gewonnen. Daarmee is de equipe van hoofdtrainer Julio Velazquez drie wedstrijden op rij ongeslagen, waarvan de laatste twee werden omgezet in een overwinning. Úmaro Embaló zorgde met een schitterend afstandsschot voor de openingstreffer, Oguzhan Özyakup verdubbelde nog voor rust met eveneens een fraai doelpunt de score. Dat zou, ondanks een groot aantal kansen voor Fortuna in de tweede helft, ook de eindstand zijn. 

Ruim 10.000 toeschouwers zagen hoe Fortuna direct het initiatief nam in de wedstrijd, Volendam werd al vroeg teruggedrongen. Tot echt grote kansen leidde het overwicht van de thuisclub echter aanvankelijk niet. In het laatste kwartier van de eerste helft kwam de wedstrijd pas écht op gang. Twaalf minuten voor rust kwam Fortuna verdiend op voorsprong. En hoe! Een vrije trap van George Cox werd door de verdediging van Volendam in eerste instantie nog weggewerkt. De bal belandde voor de voeten van Úmaro, deze haalde van ruim twintig meter verwoestend uit. De bal verdween over de tevergeefs graaiende handen van doelman Filip Stankovic in de kruising: 1-0. Een doelpunt dat ongetwijfeld terug te zien zal zijn in het seizoenoverzicht van de Eredivisie.

Nauwelijks één minuut later de enige gevaarlijke aanval van de gasten in de eerste helft. Aanvaller Gaetano Oristanio verscheen vrij voor Fortuna doelman Ivor Pandur, de goalie redde met een knappe reflex. Weer enkele minuten later werd scheidsrechter Dennis Higler door de VAR naar het beeldscherm geroepen. Na bestudering van de beelden oordeelde de leidsman dat een overtreding van Bilal Ould-Chikh op Cox rood waard was, de gasten moesten met tien man verder. Vlak voor rust profiteerde Fortuna van de overtal situatie. Na een fraaie aanvalsopzet via de rechterflank bediende Ivo Pinto medespeler Özyakup op maat. Met een prachtige voetbeweging scoorde de technisch vaardige Fortuna middenvelder het tweede doelpunt voor de thuisclub.

Na rust had Fortuna, zeker in de eerste twintig minuten, een aantal riante mogelijkheden om de score verder op te voeren. Burak had enkele goede kansen, hij trof onder meer de paal. Een inzet van Iñigo Córdoba, na een prachtige steekbal van Burak, belandde op de lat. Het was een klein wonder dat de score niet verder opliep. De gasten stelden daar één kans tegenover, Robert Mühren vond echter doelman Pandur op zijn weg. De tweede thuiszege op een rij kwam geen moment meer in gevaar.

Opstelling:
Pandur, Pinto, Guth, Navarro, Cox, , Ferati (82’ Basset), Özyakup (82’ Sourlis), Duarte (12’ Erdogan), Cordoba (71’ Tasci), Burak, Úmaro (71’ Vita).