Fortuna-spelers steken ouderen hart onder de riem

Lazaros Rota en Bo Breukers brachten woensdagmiddag een bezoek aan twee verzorgingshuizen in de gemeente Sittard-Geleen. Eerst was Zorgcentrum de Baenje, onderdeel van Zuyderland, in Sittard aan de beurt. Daarna werd ook Woonzorgcentrum Bunderhof van Vivantes getrakteerd op een voetbalshow. Dit alles om de ouderen op beide locaties wat vertier te bieden. Het merendeel is door de corona-maatregelen sinds 15 maart niet meer buiten geweest.  

Als voorschot op de hervatting van de trainingen komende maandag, trapten Rota en Breukers een balletje op het gras rondom de tehuizen. De Griekse verdediger en de middenvelder uit Munstergeleen trokken de trukendoos volledig open. De bewoners keken vanaf hun kamer of terrasje vol enthousiasme toe. Bo Breukers“Dit is het minste wat wij kunnen doen voor deze mensen. Iets teruggeven voor hun steun en ze een plezier doen. Wat voor ons hartstikke normaal is, gezond zijn, is dat voor hen niet. En Lazaros en ik beleven hier net zo goed plezier aan, dus hebben we allemaal een leuke middag.” 
Op beide locaties was ook voor muziek gezorgd, bij Bunderhof zelfs in de vorm van een artiest met een keyboard. Hij zorgde voor een opperbeste stemming bij zowel bewoners als spelers. Natuurlijk mocht Lazaros Rota ook even losgaan op het Griekse Sirtaki Zorba, tot groot vermaak van alle aanwezigen.  

Mark Mies, van woonzorgcentrum Bunderhof, was blij met het bezoek van de spelers. “Het is ontzettend fijn om te zien dat het gewone leven ook doorgaat. Ondanks alles wat er hier gebeurt. Het is voor zowel bewoners als personeel een zeer welkom moment van ontspanning.” Het personeel zorgde voor een echte feestmiddag voor de bewoners. “Het is zo leuk om te zien dat er spontaan allerlei dingen worden opgepakt. De keuken bood aan om voor puntzakken friet te zorgen, en een andere medewerker zorgde voor een artiest die livemuziek kwam maken. De mensen waren blij even buiten te zijn en als er dan ook nog wat leuks te zien is, is dat extra bijzonder. Dit initiatief betekent heel veel voor ons.”